Nieuw op HBO Max in april

31 maart 2022

Tokyo Vice, Barry seizoen 3, The Baby, Gentleman Jack seizoen 2, We Own This City, One Perfect Shot, The Flight Attendant seizoen 2 en meer, in april op HBO Max

Europese Max Originals

We trappen de nieuwe maand af met een aantal Max Original-series uit diverse Europese landen. THE INFORMANT gaat over een jonge student die in 1985 in Hongarije informant is voor de Staatsveiligheidsdienst. In de Poolse thriller-serie THE THAW gaat rechercheur Katarzyna Zawieja (Katarzyna Wajda) op zoek naar de moordenaar van een jonge moeder wiens lichaam is gevonden in het ijskoude water van de Oderrivier en de pasgeboren baby die wordt vermist. 

HBO-series

WE OWN THIS CITY van George Pelecanos en David Simon – de makers van HBO-klassieker The Wire en geregisseerd door Reinaldo Marcus Green (King Richard), is vanaf 26 april a.s. te streamen. Deze nieuwe miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Justin Fenton over de misstanden in het politiecorps van Baltimore. Het derde seizoen van de duistere comedy-serie BARRY met Emmy-winnaar Bill Hader in de hoofdrol als huurmoordenaar die een passie ontwikkelt voor acteren, verschijnt ook deze maand. De eerste twee seizoenen zijn al te streamen via HBO Max. THE BABY vol met duistere humor geeft een kijk op het moederschap vanuit het perspectief van een vrouw die geen moeder wil zijn.

Max Originals

Fasten your seatbelts! Kaley Cuoco keert terug in haar veelgeprezen rol als Cassie Bowden in seizoen 2 van THE FLIGHT ATTENDANT. Ook in dit seizoen raakt ze verstrikt in een web van internationale intriges. De nieuwe misdaadserie TOKYO VICE is geïnspireerd op de levensechte ervaringen van de Amerikaanse journalist Jake Adelstein (Ansel Elgort) met de Tokyo Metropolitan Police en de neon-verlichte onderwereld van Japan aan het eind van de jaren ‘90. De pilot-aflevering is geregisseerd door Michael Mann en de volledige serie is gefilmd op locatie in Tokyo. 

Documentaires

ONE PERFECT SHOT is de nieuwe documentaire-serie vol met grote sterren van filmmaker Ava DuVernay. De reeks gaat over de meest iconische beelden ooit geschoten door beroemde regisseurs Patty Jenkins, Aaron Sorkin, Kasi Lemmons, Jon M. Chu, Malcolm D. Lee en Michael Mann. THE INVISIBLE PILOT is een drie-delige stranger-than-fiction documentaire-serie van Emmy-winnaars Phil Lott en Ari Mark en van uitvoerend producent Adam McKay over gewasbespuiting, cocaïnesmokkel en de CIA. In de documentairefilm TONY HAWK: UNTIL THE WHEELS FALL OFF krijgen fans een unieke kijk in het leven van de legendarische professioneel skateboarder Tony Hawk. 

NIEUW IN APRIL*

1 APRIL

THE INFORMANT – nieuwe Europese Max Original-serie uit Hongarije

THE INFORMANT uit Hongarije focust zich op een periode in de 20e eeuw die niet vaak aan bod komt. In 1985 staat het communistische Hongarije op het punt van politieke verandering. De serie volgt 20-jarige student Geri die zich voegt bij een groep jonge democratische activisten die zich verzetten tegen het Communistische systeem. Hij draagt echter een geheim bij zich: hij is informant voor de Staatsveiligheidsdienst.

THE THAW – nieuwe Europese Max Original-serie uit Polen

De Poolse thriller-serie THE THAW begint met de vondst van het lichaam van een jonge vrouw in het ijskoude water van de Oderrivier. De pas weduwe geworden rechercheur Katarzyna Zawieja (Katarzyna Wajda) leidt het moordonderzoek, en wanneer duidelijk wordt dat het slachtoffer kort voor haar dood is bevallen, gaat Zawieja, een doortastende jonge officier, op zoek naar de moordenaar en de vermiste pasgeborene.

HARRY POTTER: HOGWARTS TOURNAMENT OF HOUSES

Oscarwinnaar Dame Helen Mirren presenteert HARRY POTTER: HOGWARTS TOURNAMENT OF HOUSES, een vierdelige spelshow voor ultieme fans van de Wizarding World. 

2 APRIL

FANTASTIC BEASTS: A NATURAL HISTORY - Documentaire-film met Stephen Fry

In deze nieuwe documentaire reist Stephen Fry de wereld rond om de inspiratie achter de magische wezens uit de Wizarding World te ontdekken. 

5 APRIL

THE INVISIBLE PILOT – nieuwe HBO documentaire-serie

De HBO Original THE INVISIBLE PILOT is een driedelige documentaire-serie van Emmy-winnende filmmakers Phil Lott en Ari Mark en uitvoerend producent Adam McKay. Het is een verhaal over een charismatische, durfal echtgenoot en vader die in 1977 onverwachts van een brug sprong, ondanks dat het leek alsof hij een fijn gezinsleven had en een lucratieve carrière als piloot. Zijn gemeenschap in een klein stadje in Arkensas zoekt vergeefs naar zijn lichaam, terwijl familie en vrienden op zoek gaan naar antwoorden. Jaren later duikt er een mysterieus verhaal op over hypnose, geheime identiteiten en een dubbelleven van gevaarlijke missies en illegale praktijken. En dat blijkt nog maar het begin…

ONE PERFECT SHOT – zesdelige documentaire-serie van regisseur Ava DuVernay

ONE PERFECT SHOT van Emmy-winnaar Ava DuVernay is geïnspireerd op de gelijknamige populaire Twitteraccount. Elke aflevering volgt een beroemde regisseur en geeft door middel van vooruitstrevende visuele tools een kijkje achter de schermen van hun meest iconische shots. De regisseurs stappen deze beroemde shots binnen door middel van 360-graden technieken waardoor de kijker op een unieke manier deze legendarische filmische momenten kan verkennen. De filmmakers delen de uitdagingen, lessen en overwinningen terwijl ze de weg naar hun one perfect shot beschrijven.

6 APRIL

TONY HAWK: UNTIL THE WHEELS FALL OFF - documentaire-film

De documentaire-film over de beroemde skateboarder Tony Hawk geeft een allesomvattende kijk op het leven, legendarische carrière en zijn band met de sport waarvoor hij al vele jaren synoniem staat. 

8 APRIL

TOKYO VICE – nieuwe Max Original-serie

De Max Original misdaadserie TOKYO VICE is losjes geïnspireerd op de Amerikaanse journalist Jake Adelstein en zijn persoonlijke verhalen van toen hij in Japan woonde en schreef over de Tokyo Metropolitan Police. De serie is gefilmd op locatie in Japan en laat zien hoe Adelstein (gespeeld door Ansel Elgort) zich dagelijks onderdompelde in de neon-verlichte onderwereld van Tokyo aan het eind van de jaren ’90, waar niets is wat het lijkt.

12 APRIL

A BLACK LADY SKETCH SHOW – seizoen 3

Derde seizoen van deze Emmy-winnende comedy-serie. De sketch comedy-serie heeft een cast van zwarte vrouwen die herkenbare, hilarische ervaringen beleven en traditionele verwachtingen ondermijnen.

22 APRIL

THE FLIGHT ATTENDANT – seizoen 2 van Max Original-serie met Kaley Cuoco                                                 

Nu Cassie Bowden (Kaley Cuoco) nuchter is en in Los Angeles woont, heeft ze haar leven weer op de rit en werkt ze in haar vrije tijd voor de CIA. Als ze tijdens een buitenlandse opdracht per toeval getuige is van een moord, raakt ze opnieuw verstrikt in een web van internationale intriges. Het tweede seizoen van THE FLIGHT ATTENDANT is gefilmd in Los Angeles, Berlijn en Reykjavik.  

25 APRIL

THE BABY – nieuwe HBO-serie

THE BABY is een duistere comedy-serie over moederschap, vanuit het perspectief van een vrouw die geen moeder wil zijn.

Michelle De Swarte (The Duchess) speelt de 38-jarige Natasha, die woedend is dat haar beste vriendinnen allemaal baby’s krijgen. Als er onverwachts een baby op haar schoot belandt, stort haar leven op dramatische wijze in. Controlerend, manipulatief, maar ongelooflijk schattig: de baby verandert het leven van Natasha in een surrealistische horrorshow. Terwijl ze de ware en dodelijke aard van de baby ontdekt, doet Natasha steeds wanhopigere pogingen om ervan af te komen. Ze wil geen baby. Maar de baby wil haar wel.

BARRY – seizoen 3 van HBO-serie met Emmy-winnaar Bill Hader

Barry (Bill Hader) is wanhopig om zijn gewelddadige leven achter zich te laten en zijn nieuwe passie te volgen. Hij probeert zichzelf los te maken van de wereld van huurmoordenaars en zich volledig te storten op acteren. Maar uit deze wereld stappen is moeilijker dan het lijkt. Hoewel Barry veel van de factoren heeft geëlimineerd die hem tot geweld dreven, ontdekt hij al snel dat meer omstandigheden een rol spelen. Hoe zit het namelijk met zijn eigen geestelijke gesteldheid die hem ertoe dreef om een moordenaar te worden? In seizoen drie proberen Barry en de andere personages de juiste keuzes te maken.

26 APRIL

WE OWN THIS CITY – nieuwe serie van de makers van The Wire

WE OWN THIS CITY is gebaseerd op het gelijknamige boek van Justin Fenton, journalist bij de Baltimore Sun. De serie gaat over de opkomst en ondergang van de Gun Trace Task Force van de Baltimore Police Department. Het toont de corruptie en morele ondergang van een Amerikaanse stad, waar het beleid tegen drugs en massa-arrestaties prioriteit hadden boven daadwerkelijk politiewerk.

GENTLEMAN JACK – seizoen 2

Yorkshire, 1834. Alle ogen zijn gericht op Anne Lister en Ann Walker terwijl ze als echtgenotes samen intrekken in Shibden Hall, vastbesloten om als een echt power couple hun landgoederen te combineren. Anne’s ondernemersgeest maakt de lokale bevolking net zo bang als haar onconventionele liefdesleven. Nu Halifax aan de vooravond van een revolutie staat, brengt haar provocerende weigering om zich onopvallend te gedragen haar in gevaarlijke situaties.  

Het tweede seizoen is opnieuw geïnspireerd op de dagboeken – waarvan een deel in codetaal is geschreven - van Anne Lister. Het verhaal is gebaseerd op historische feiten en de vijf miljoen woorden die ze in haar dagboeken schreef.

Ook verschijnen er in april nieuwe afleveringen van o.a. WINNING TIME: THE RISE OF THE LAKERS DYNASTY, JULIA, MINX, LAST WEEK TONIGHT WITH JOHN OLIVER, NAOMI en KUNG FU.

*Deze lijst toont slechts de highlights, meer titels zullen op het platform verschijnen deze maand. Data onder voorbehoud.

Contactpersonen

Carien Vugteveen

PR Manager

Website