Skip to main content

BARNEY DANST WEER OP JE BEELDSCHERM IN DE NIEUWE SHOW DE WERELD VAN BARNEY TE ZIEN OP CARTOONITO NEDERLAND EN TE STREAMEN OP MAX VANAF 14 OKTOBER

10 oktober 2024

19 september 2024 – Voor het eerst in 14 jaar keert Mattel’s geliefde paarse dinosaurus Barney terug op je beeldscherm in de gloednieuwe animatieserie De wereld van Barney, die vanaf 14 oktober in première gaat op Cartoonito.

De serie speelt zich af op spannende locaties zoals de Splashpad, Barney Bench en Tree, de Gemeenschappelijke Tuin, het Strand, het Kasteel, het Betoverde Bos, het Pirateneiland in de Woestijn en de Speeltuin. Barney leert kinderen dat iedereen op zijn eigen manier bijzonder is, leert hen het belang van jezelf te houden, en liefde te tonen voor anderen en onze omgeving.

De gloednieuwe animatieserie, co-geproduceerd door Mattel Television en Corus Entertainment’s Nelvana, speelt zich af in een lokale speeltuin. Hier wordt Barney vergezeld door de dinosauriërs Billy en Baby Bop en hun drie beste kindervrienden: Mel, Vivie en David. Samen beleven ze grappige, fantasierijke en muzikale avonturen waarin Barney de kinderen helpt om emoties te begrijpen en hen leert hoe belangrijk het is om van jezelf en anderen te houden.

Deze show bevat bekende personages en introduceert nieuwe gezichten!

  • Barney (Jonathon Langdon – Trap, ZOMBIES) – een geweldig luisterend oor die precies weet hoe kleine kinderen zich voelen, omdat hij diezelfde emoties heeft – van blij tot verdrietig, en alles daartussenin! Barney houdt van spelletjes en gebruikt zijn magische krachten om het park te veranderen in spannende fantasiewerelden voor zijn vrienden.
  • Baby Bop (Bryn McAuley – Hotel Transylvania: De Serie) – een charmante, eigenzinnige performer en een voorstander van alle gevoelens, hoe groot of klein ze ook zijn.
  • Billy (Jonathon Tan – My Little Pony: Tell Your Tale, Let’s Go, Bananas!) – een energieke dino die houdt van actie en harde geluiden, en geniet van fysieke uitdagingen!
  • David (Jayd Deroché – The Boys, I Woke up a Vampire, Paw Patrol) – een empathisch, zelfbewust en zorgzaam kind.
  • Mel (Diana Tsoy – Peter Pan & Wendy) – een actief, competitief en slim meisje.
  • Vivie (Ella Paccioco – Vocal Star) – een enorm creatief, openhartig en liefdevol kind.

De wereld van Barney wordt uitvoerend geproduceerd door Michelle Mendelovitz en Josh Silverman vanuit Mattel, en door Athena Georgaklis, Doug Murphy, Mellany Welsh en Pam Westman vanuit Nelvana.

Seizoen 1 bestaat uit 52 afleveringen van elk 11 minuten, inclusief 25 liedjes en tal van leuke avonturen! Kijk het eerste seizoen van De wereld van Barney op Cartoonito Nederland vanaf 14 oktober dagelijks om 16:00 uur.

Contactpersonen

Media Tornado

Marieke Wijnmalen