Cartoon Network Climate Champions viert het belang van water

4 juni 2024

In samenwerking met Wastebuster

In overeenkomst met de doelen van de UN Water 2030 Strategy

Cartoon Network Climate Champions heeft een EMEA-brede cross-platform campagne gelanceerd om kinderen en jongeren te informeren, inspireren en empoweren rond de wereldwijde waterproblematiek. Het initiatief wordt genomen in samenwerking met Wastebuster, een non-profitorganisatie in het Verenigd Koninkrijk die een nieuw wereldwijd initiatief voor de Water Week heeft genomen om wetenschap, duurzaamheid en storytelling samen te brengen met de entertainmentindustrie.

De Water Week wordt georganiseerd in overeenstemming met de doelstellingen van de UN-Water 2030 Strategy als onderdeel van het United Nations Water Action Decade UNSDG 17 - een wereldwijd initiatief dat in 2018 werd gelanceerd als een middel om samenwerking tussen overheden, organisaties en gemeenschappen aan te moedigen om het bewustzijn te vergroten en actie te bevorderen om de doelstellingen van duurzaam waterbeheer te bereiken. Cartoon Network Climate Champions zal kinderen de kennis bijbrengen over hoe ze met kleine stappen in hun dagelijks leven waterwegen kunnen verbeteren en hoe ze collectief kunnen bijdragen aan het realiseren van watergerelateerde uitdagingen.

Cartoon Network Climate Champions heeft speciaal uitdagingen, trivia, quizzen en klimaatcontent met een waterthema samengesteld op de campagnewebsite en -app en deelt deze met Wastebuster voor hun website en educatieve resource packs met als doel om een wereldwijd STEAM-onderwijsprogramma van wereldklasse op scholen te creëren. Met de nadruk op content gemaakt door de entertainmentindustrie, omroepen, NGO's en academici, waaronder films, documentaires, clips, korte films en muziek naast boeiende wetenschappelijke presentaties, papers, tools en studies, zal Wastebuster gebruik maken van Cartoon Network Climate Champions water content om kinderen te betrekken bij de oplossingen die kunnen worden ondernomen om water te behouden en watergerelateerde klimaatproblemen aan te pakken.

Deze gezamenlijke aanpak om te onderwijzen door middel van programma's en activiteiten aangeboden door de entertainmentindustrie, NGO's, overheden en scholen zal kinderen helpen informeren over water en hen aanmoedigen om positieve actie te ondernemen. Cartoon Network zal samen met andere nationale en internationale omroepen, de social media en nieuwsplatformen gebruiken om het bericht over het initiatief te versterken en kinderen en jongeren een stem te geven. Door gebruik te maken van het volledige ecosysteem van Cartoon Network voor het bereik van de campagne, zal het initiatief kinderen in EMEA informeren, vermaken en de mogelijkheid bieden om actief betrokken te raken door middel van uitdagingen, interactieve content en gaming.

Water is een zeer relevant onderwerp voor het Cartoon Network publiek en is een van de meest universele klimaatonderwerpen dat op elk kind een impact heeft op één of andere manier. Cartoon Network heeft speciale Climate Champions-uitdagingen met een waterthema op de microsite en app gezet, zoals "The Great Shower Race" - waarbij kinderen worden aangemoedigd om de douchetijd te verkorten tot 5 minuten om water te besparen. Uitdagingen, zoals "Beach Clean", "Clean Your Local Environment" en "Waterways Wonders", moedigen gezinnen aan om hun lokale waterwegen te helpen opruimen (dat kan een beek, rivier of kustlijn zijn) en zwerfvuil in lokale gebieden op te ruimen, zodat het niet in stormafvoeren terechtkomt, die in contact staan met waterwegen. Uitdagingen die thuis kunnen worden gedaan zijn onder andere "Be Drain Safe" - kinderen aanmoedigen om olie, voedsel en natte doekjes niet in de gootsteen te gooien, maar compost of vuilnisbakken te gebruiken, en "Stop the drip" - kinderen aanmoedigen om thuis kranen en slangen te controleren om ervoor te zorgen dat ze niet lekken.

Cartoon Network breidt het Climate Champions initiatief uit door het te integreren in Cartoon Network Game On! op Roblox, om ervoor te zorgen dat berichten over de aanpak van de klimaatverandering kinderen bereiken tijdens hun speeltijd. Aanwezig zijn op een plek waar kinderen graag tijd doorbrengen is essentieel voor een grotere betrokkenheid. Cartoon Network zal watervriendelijk gedrag stimuleren via de spelervaring op het populaire gameplatform voor kinderen. Cartoon Network Game On! zal nieuwe Climate Champions in-game missies met waterthema toevoegen zoals "Rain Catcher" - waarbij spelers Craig kunnen helpen om regenvangers te plaatsen in het park, "Bottle Hero" - waarbij spelers Robin kunnen helpen om herbruikbare waterflesjes uit te delen, en "Cap Collector" - waarbij spelers Darwin kunnen helpen om flessendoppen te verzamelen.

Warner Bros Discovery, VP Brand, Comms en Digital Content Strategy, Monika Oomen zegt: "Water, dat vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd, is een van onze meest kostbare elementen, maar we waarderen het belang ervan niet altijd. We willen de Climate Champions van Cartoon Network gebruiken om het bewustzijn te vergroten en kinderen te inspireren om elke druppel te koesteren. Kinderen zijn de sleutel tot het beschermen van de planeet en we willen onze kanalen gebruiken om kinderen te motiveren en uiteindelijk in staat te stellen actie te ondernemen."

Ze gaat verder: "Onze samenwerking met Wastebuster tijdens de Water Week is erop gericht om jonge veranderaars door praktische begeleiding in staat te stellen om onze planeet te beschermen. Deze samenwerking met Wastebuster verheft onze campagne omdat het een samensmelting is van verhalen vertellen en klimaateducatie. Door verhalen te weven, inspireren we de volgende generatie om voor onze wereld te zorgen."

Katy Newnham, oprichter en directeur van Wastebuster, zegt: 'Wij geloven in de kracht van entertainment voor sociale verandering. Wastebuster is verheugd om samen te werken met Cartoon Network's Climate Champions voor de Water Week om kinderen het vertrouwen, de motivatie en de middelen te geven om de volgende generatie van waterbeschermers te worden. Door de verbeelding van kinderen te prikkelen met sympathieke karakters, boeiende verhalen, leuke weetjes en eenvoudige wateractie uitdagingen, kunnen kinderen geïnspireerd worden om pro-actief, verantwoordelijk watergedrag aan te nemen."

Ze vervolgt: "De samenwerking toont een nieuwe manier van educatie voor duurzame ontwikkeling, ter ondersteuning van het wateractiedecennium van de Verenigde Naties.

Kinderen kunnen hun familie beïnvloeden en aanmoedigen om een verantwoordelijker consumptiegedrag aan te nemen. Door kinderen te motiveren met op waarden gebaseerd onderwijs, kunnen we gemeenschappen stimuleren die zich inzetten voor het behoud van water en het voorkomen van watervervuiling door middel van eenvoudige, dagelijkse acties.

We kijken ernaar uit om samen te werken met de Climate Champions van Cartoon Network om wereldwijd positieve verandering te creëren en de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te ondersteunen, terwijl we kinderen een leuke, spannende en boeiende ervaring geven met hun favoriete personages."

On-Air promo's op Cartoon Network zullen het Climate Champions waterinitiatief tijdens de maand juni helpen ondersteunen en de planeet vieren terwijl water in alle vormen wordt getoond. Op social media heeft Cartoon Network watergerelateerde video's, klimaatcontentclips en compilaties over water gemaakt op TikTok en YouTube, die leuk zijn en kinderen aanmoedigen om watergerelateerde uitdagingen aan te gaan.

Cartoon Network's Climate Champions is een bekroond initiatief dat is ontworpen om kinderen tussen 6 en 11 jaar in staat te stellen en te inspireren om in hun dagelijks leven zinvolle stappen te nemen in de richting van milieuverandering. Door milieuactie tastbaar en haalbaar te maken, bevorderen de microsite en app een gemeenschapsgevoel onder kinderen wereldwijd. Het onderwijst niet alleen, maar verbindt kinderen ook met anderen die hun passie delen voor het maken van een positieve impact op de planeet. Water Week brengt vertegenwoordigers van de Verenigde Naties, Entertainment, non-profit, beleid, de academische wereld en de industrie samen om de kracht van collectieve impact te ontketenen. Door deze samenwerking met Wastebuster inspireert Cartoon Network Climate Champions de volgende generatie van waterbeschermers.

Ga voor meer informatie over Cartoon Network Climate Champions naar de website: https://cartoonnetworkclimatechampions.com. De Cartoon Network Climate Champions-app is gratis en beschikbaar op zowel Android als iOS in 18 talen in EMEA. De app brengt de wereld van klimaatactie binnen handbereik van kinderen door middel van boeiende content en interactieve functies. Klik op deze link om de app te downloaden met je Android- of Apple-apparaat https://geoip.turner-apps.com/climatechampions

 

Over Cartoon Network
Cartoon Network is een van de meest geliefde wereldwijde netwerken voor animatieseries. Cartoon Network wordt door fans over de hele wereld gezien als de beste op het gebied van animatie en combineert een rijke verzameling personages en een groot aantal creatieven met unieke verhalen. Cartoon Network biedt originele inhoud van Cartoon Network Studios, Warner Bros. Animation, Hanna-Barbera Studios Europe en vele andere, zoals programma’s als ‘Craig of the Creek’, ‘Teen Titans Go!’, ‘We Baby Bears’, ‘De heldhaftige queeste van de dappere prins Ivandoe en het binnenkort te verschijnen ‘Tiny Toons Looniversity’. Cartoon Network spreekt een breed publiek van kinderen en gezinnen aan, inclusief kleuters met ‘Batwheels’, ‘Bugs Bunny Builders’ en meer op Cartoonito, en hits op de ultieme familiebestemming, ACME Night.


Over Wastebuster
Wastebuster is een liefdadigheidsorganisatie die milieubewustwordingscampagnes op scholen verzorgt en een draaiboek coördineert voor de Waterweek 2024. Opgericht in 2006 als een non-profit milieu-educatie bedrijf, heeft Wastebuster als doel kinderen te informeren, inspireren en in staat te stellen zorg te dragen voor het milieu. Wastebuster is gespecialiseerd in entertainment voor sociale verandering en levert STEAM-onderwijs en populaire nationale campagnes zoals Switch Off Fortnight, Waste Week, Recycle to Read, What's Under Your Feet en Water Week. Wastebuster is een geaccrediteerde NGO van UNEP en ondersteunt 28.000 scholen in 94 landen met gratis onderwijs. Wastebuster gelooft in het waarborgen van hoge kwaliteit, gratis, milieu-educatie voor kinderen, en het helpen van scholen bij het verbeteren van hun milieuprestaties om sociale, economische en milieuvoordelen te ontsluiten voor de samenlevingen waarin het programma actief is.

Contactpersonen

Media Tornado

Marieke Wijnmalen