Challengers vanaf 2 mei in de Nederlandse bioscoop

19 april 2024

“Challengers” is een film van de visionaire regisseur Luca Guadagnino, met Zendaya in de rol van Tashi Duncan, een voormalige talentvolle tennisster die coach is geworden.

Tashi is een sterke vrouw die zowel op als buiten de tennisbaan haar mannetje staat en getrouwd is met een tenniskampioen die een wat mindere periode doormaakt (Mike Faist – “West Side Story”). Tashi’s pogingen haar man er weer bovenop te helpen nemen een verrassende wending wanneer hij het moet opnemen tegen de uitgerangeerde Patrick (Josh O'Connor – “The Crown”), zijn voormalige beste vriend en de ex van Tashi. Als zaken uit hun verleden er vervolgens toe leiden dat de spanningen hoog oplopen, wordt Tashi gedwongen zich af te vragen welke prijs er voor de winst zal moeten worden betaald.
 
De voor een Oscar en BAFTA genomineerde filmmaker Guadagnino (“Call Me By Your Name”, “I Am Love”) regisseert “Challengers” naar een scenario van de hand van Justin Kuritzkes. De film wordt geproduceerd door Amy Pascal, Guadagnino, Zendaya en Rachel O’Connor en heeft Bernard Bellew als uitvoerend producent. Golden Globe-winnaar Zendaya (de “Dune”-films, “Euphoria”) schittert naast de voor een BAFTA genomineerde Golden Globe- en SAG Award-winnaar Josh O’Connor (“The Crown”) en de voor een BAFTA genomineerde Mike Faist (“West Side Story”).
 
Guadagnino’s creatieve team bestaat uit bekende gezichten als director of photography Sayombhu Mukdeeprom, production designer Merissa Lombardo, editor Marco Costa en kostuumontwerper Jonathan Anderson. De muziek is van de hand van Oscar-, Golden Globe- en BAFTA-winnaars Trent Reznor en Atticus Ross (“Soul”, “The Social Network”, “Bones and All”).
 
Metro Goldwyn Mayer Pictures presenteert Luca Guadagnino’s “Challengers”, een Why Are You Acting? / Frenesy Films / Pascal Pictures Production. De film wordt gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.

“Challengers” is vanaf 2 mei 2024 in de Nederlandse bioscoop te zien.

  • Releasedatum: 2 mei 2024
  • Genre: Drama
  • Regisseur: Luca Guadagnino (“Call Me By Your Name”, “I Am Love”)
  • Cast: Zendaya (de “Dune”-films, “Euphoria”), Mike Faist (“West Side Story”) en Josh O’Connor (“The Crown”)
  • Lengte film: 132 minuten
  • Kijkwijzer: 12, seks, grof taalgebruik
  • URL: www.warnerbros.nl
  • Hashtag: #ChallengersMovie

 

 

Contactpersonen

Menno Ribbelink

Publicity Manager