Skip to main content

Exclusieve sporten op HBO Max: welke topatleten mag je niet missen tijdens Paris 2024?

15 juli 2024

De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur en beloven een spectaculair evenement te worden, vooral met enkele opkomende sporten zoals klimmen, skateboarden, surfen en golf. HBO Max en Eurosport hebben de exclusieve rechten van deze vier sporten en zijn dus de enige plek waar deze sporten te zien zijn. Dit zijn de vier internationale topatleten in deze disciplines die je tijdens de Olympische Spelen niet mag missen.

1. Janja Garnbret (Slovenië) – Klimmen  
Janja Garnbret is een van de meest dominante namen in het Olympisch klimmen. Ze veroverde goud in de gecombineerde klimevenementen tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2020 en heeft vrijwel alle grote titels op haar naam staan: Olympisch goud, EK- en WK-titels, WK-kronen en talloze World Cup-overwinningen. Garnbret is niet alleen bekend vanwege haar unieke techniek en doorzettingsvermogen, maar ook als een inspiratiebron voor velen, die haar wedstrijden met grote motivatie volgen. Zoals Garnbett zelf zegt: “Het draait er uiteindelijk om dat je er bent, dat je 100% van jezelf geeft.”  
Wanneer op HBO Max? Op 6, 8 en 10 augustus om 10:00 uur komt Janja Garnbret in actie tijdens de boulder- en leadklimwedstrijden. Mis haar niet! 
Janja Garnbret
2. Sky Brown (Groot-Brittannië) – Skateboarden 
Sky, onafhankelijk en onstopbaar. Op slechts 13-jarige leeftijd is zij een van de jongste deelnemers ooit aan de Olympische Spelen. In Tokio veroverde ze brons in het park skateboarden, een prestatie die haar bekendheid gaf voor meer dan alleen skaten; ze is ook een uitstekende danseres, surfer en zet ze zich graag in voor goede doelen. Na het overwinnen van een val in 2020, is ze sterker dan ooit en een geduchte concurrent voor de Olympische Spelen in Parijs.  
Wanneer op HBO Max? Zie Skye Brown op zondag 28 juli om 12:00 uur voor straat skateboarden en op woensdag 7 augustus om 12:30 uur voor park skateboarden. 
Sky Brown
3. Carissa Moore (Verenigde Staten) – Surfen 
Carissa Moore, afkomstig uit Hawaï, is viervoudig wereldkampioen en de trotse winnaar van haar eerste olympisch goud in het surfen tijdens de Spelen in Tokio in 2020. Haar kenmerkende krachtige en elegante surfstijl heeft haar tot een icoon gemaakt. In haar vrije tijd inspireert en coacht ze jongeren via haar eigen non-profit organisatie Moore Aloha, waarmee ze een diepgaande impact heeft op de gemeenschap. Door haar openheid over mentale gezondheid is ze een bron van een motivatie voor velen.  
Wanneer op HBO Max? Carissa Moore doet mee aan de Spelen van 27 tot en met 31 juli, vanaf 19.00 uur. 
Carissa Moore

4. Scottie Scheffler (Verenigde Staten) – Golf 

Scottie is een Amerikaanse golfer die recordcijfers behaalt die sinds Tiger Woods niet meer zijn vertoond. Ondanks dat hij in zijn tweede seizoen aan de Universiteit van Texas gedwongen werd om rust te nemen van meerdere toernooien, heeft hij al acht PGA TOUR-titels op zijn naam staan. Voor Scheffler is een fitnessroutine essentieel om zijn flexibiliteit, mobiliteit, kracht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Scottie Scheffler is dan ook een dominante speler op de baan, wat voldoende voorspellingen over zijn toekomst oproept. 
Wanneer op HBO Max? Scottie Scheffler is te zien tussen 1 en 4 augustus, vanaf 9:00 uur. 
Scottie Scheffler
Kijk álles op HBO Max 
De Olympische Spelen zijn te zien vanaf vrijdag 26 juli (openingsceremonie is om 19:30 uur) t/m zondag 11 augustus. HBO Max is tijdens de Olympische Spelen de enige plek waar fans álle momenten live en on-demand kunnen bekijken, inclusief alle 329 medaille-evenementen, de openings- en sluitingsceremonies in HDR en met multi-feed audio waarmee gebruikers tot 20 talen kunnen selecteren. Zo kunnen gebruikers hun eigen olympische ervaring op meerdere schermen samenstellen. Alle 32 olympische sporten krijgen een speciale pagina en gebruikers kunnen specifieke evenementen toevoegen aan hun eigen HBO Max kijklijst. Met de handige gouden medaillemeldingen worden gebruikers geïnformeerd over naderende, niet te missen momenten. Voor 15 sporten* worden ook sleutelmomenten aangeboden, zodat gebruikers rechtstreeks naar dat tijdstip kunnen navigeren, waar een bijzonder of iconisch sportmoment heeft plaatsgevonden. En kun je zelf de keuze niet maken wat te kijken, dan kun je altijd nog de live-feeds van Eurosport 1 en Eurosport 2 zien, die ook beschikbaar zijn op HBO Max. 

Het volledige live en on-demand aanbod van de Olympische Spelen is beschikbaar bij elke abonnementsvorm, zodat álle HBO Max-abonnees toegang hebben tot het sportevenement van het jaar.  

*Sporten die beschikken over sleutelmomenten zijn: Beach Volleybal, Volleybal, Handbal, Tennis, Voetbal, Rugby Sevens, Atletiek, Zwemmen, Baanwielrennen, Boksen, Basketbal en Ritmische gymnastiek. 

Contactpersonen

Carien Vugteveen

PR Manager

Website


Dunja Engelbracht

Manager PR & communications

Website