Giro d’Italia ook dit jaar live & exclusief te volgen op discovery+ en Eurosport 1 *Bas van Mulken nieuwe presentator studioprogramma

18 april 2024 - Laatst bijgewerkt 19 april 2024

Op zaterdag 4 mei gaat de Giro d‘Italia van start in Turijn en net zoals voorgaande jaren zie je iedere etappe van start tot finish live en exclusief op discovery+ en Eurosport 1. De Eurosport-studioshow Kop over Kop in de Giro zorgt iedere dag voor en na de etappe voor de broodnodige voorbeschouwing en analyse van alle ontwikkelingen in de Giro. Analisten Jip van den Bos en Bobbie Traksel flankeren in de studio een nieuwe presentator: Bas van Mulken. Eurosport-expert Iris Slappendel volgt het peloton in Italië op de voet als reporter. 

Is er iemand die de Sloveen Tadej Pogacar van de eindzege in de 107e editie van de Giro d’Italia kan afhouden? Tussen 4 en 26 mei zal hem tussen Turijn en Rome het vuur aan de schenen worden gelegd door o.a. Geraint Thomas, Thymen Arensman en Wout Poels*. En wat te denken van de duels tussen het Nederlandse sprintkanon Fabio Jakobsen, Caleb Ewan en Jonathan Milan? Mis geen kilometer van de Giro d’Italia via Eurosport en discovery+, waar iedere etappe van start tot finish is te volgen, zonder onderbrekingen en met commentaar van o.a. Jeroen Vanbelleghem, Karsten Kroon, Jan Hermsen, Erik Breukink en Michael Boogerd.    

Bas van Mulken: van regionaal naar nationaal
Tijdens de Giro zendt Eurosport iedere dag de studioshow Kop over Kop in de Giro uit, waar analisten Jip en Bobbie de etappes voor- en nabeschouwen, aangevuld met interviews en de mooiste verhalen uit de koers gebracht door Iris Slappendel. De presentatie is dit jaar in handen van nieuwkomer Bas van Mulken. Bas heeft zijn carrière opgebouwd bij de regionale omroep L1 en heeft daar veel uiteenlopende (sport)programma’s gepresenteerd.

Bas is enthousiast over zijn nieuwe presentatieklus bij Eurosport: “Bij sport weet je nooit hoe de uitzendingen lopen: die dynamiek vind ik heerlijk! Improviseren, snel schakelen en geen uitzending is het hetzelfde. Ik ben zelf een groot liefhebber van de wielersport en ik kijk ernaar uit om samen met het team van Eurosport de Giro-uitzendingen te verzorgen."

*Photo: Bas van Mulken. Credit: Graatje Weber

Kijken én luisteren
De Giro nóg intensiever volgen bij Eurosport? In de wekelijkse wielerpodcast Kop over Kop neemt host Sander Valentijn de luisteraar mee in alle ins & outs van het wielrennen met Eurosport-commentatoren Jeroen Vanbelleghem, Bobbie Traksel en Jan Hermsen als vaste gasten. Uiteraard volg je al het wielernieuws, de laatste samenvattingen en interviews via Eurosport.nl of de Eurosport app. 

Vanaf zaterdag 4 mei rond de klok van 13:30 uur is de Giro d'Italia 2024 live te zien op discovery+ en Eurosport 1.

Noot voor de redactie: 
Interviews met Bas van Mulken, Jip van den Bos, Bobbie Traksel, Iris Slappendel en commentatoren (zoals Karsten Kroon en Jeroen Vanbelleghem) zijn mogelijk op aanvraag. Reageer voor interviewaanvragen en andere inhoudelijke vragen op deze e-mail.  

 * Voorlopige startlijst  

> Download hier het persbericht.
> Klik op de afbeeldingen om deze te downloaden of ga naar press-benelux.wbd.eu
> Meer informatie, vragen en/of zichtlinkjes via een reply op deze mail.

Contactpersonen

Dunja Engelbracht

Manager PR & communications