HBO en BBC co-produceren Richard Gadds nieuwe serie Lions (werktitel)

27 juni 2024

Gadd schrijft het scenario en is uitvoerend producent, Alexandra Brodski en Eshref Reybrouck regisseren.

HBO en de BBC gaan de zesdelige dramaserie LIONS (werktitel) coproduceren, van bedenker en uitvoerend producent Richard Gadd (Baby ReindeerSex Education), met Alexandra Brodski (Somewhere BoyRivals) en Eshref Reybrouck (Ferry: de serie en Cheyenne & Lola) in de regiestoel. De HBO-BBC-serie is geproduceerd door Wendy Griffin (LimboThe Lost King) en uitvoerend geproduceerd door Tally Garner en Morven Reid voor Mam Tor Productions (een Banijay UK productiehuis), Richard Gadd en Gaynor Holmes voor de BBC, met Gavin Smith voor BBC Schotland.

Verhaal: Wanneer Nialls vervreemde 'broer' Ruben op zijn bruiloft opduikt, leidt dat tot een explosie van geweld die ons terug meeneemt door hun leven. Deze ambitieuze serie beslaat bijna veertig jaar, van de jaren tachtig tot nu, en toont de hoogte- en dieptepunten van de relatie van de broers, van hun ontmoeting als tieners tot hun ruzie als volwassenen – met al de goede, slechte, verschrikkelijke, grappige, boze en uitdagende momenten die ze deelden. Het zal de bruisende energie van een veranderende stad laten zien – een wereld in verandering zelfs – en doet een poging de moeilijke vraag te beantwoorden... Wat betekent het om een ​​man te zijn?

Kara Buckley, Senior Vice President HBO Drama Programming, zegt: “We zijn enorm enthousiast om samen te werken met de BBC en Richard Gadd, wiens opmerkelijke talent nog steeds furore maakt over de hele wereld. Met deze nieuwe aangrijpende serie, zijn we er trots op om Richard te mogen verwelkomen in de HBO-familie.”

Richard Gadd, maker, schrijver en uitvoerend producent, zegt: “Het bestellen van een HBO-boxset van The Sopranos, The Wire of Oz en het van begin tot eind bekijken waren enkele van de gelukkigste momenten uit mijn jeugd. Sindsdien is het altijd een droom van mij geweest om met HBO samen te werken en deel uit te maken van hun iconische reeks shows. Ik ben Francesca Orsi, Kara Buckley en Clint LaVigne zo dankbaar dat ze deze kans hebben gegrepen met de serie en ook met Ruben en Niall die - ondanks dat ze opgroeiden in een Schots gehucht – het niet zouden kunnen geloven! Ik kan niet wachten om eraan te beginnen.”

Lindsay Salt, directeur van BBC Drama, zegt: “We zijn erg blij dat HBO zich bij ons aansluit om de voortreffelijke Lions-scripts van Richard Gadd op het scherm te brengen. Dit is een gedurfd, briljant en uniek verhaal en we kunnen niet wachten tot de kijkers het zien.”

Louise Thornton, Head of Commissioning BBC Scotland zegt: “Lions is een prachtig voorbeeld van hoe we hoogstaande verhalen en inhoud, geworteld in Schotland, naar een publiek in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld kunnen brengen. We zijn blij om samen te werken met onze BBC-collega’s, Screen Scotland en HBO om de werkelijk innovatieve scripts van Richard tot leven te brengen.”

Tally Garner, MD, Mam Tor Productions, zegt: “Morven en ik zijn enorm blij om samen te werken met HBO naast de BBC en kunnen niet wachten om de ongelooflijke visie van Richard Gadd naar het scherm te brengen. De kwaliteit en de prestige van HBO zijn wereldberoemd en we zijn het HBO Drama-team en de BBC erg dankbaar voor hun steun tijdens deze reis.”

Credits: De serie is gemaakt, geschreven en uitvoerend geproduceerd door Richard Gadd samen met uitvoerende producenten Tally Garner en Morven Reid van Mam Tor Productions, Gaynor Holmes voor de BBC en Gavin Smith voor BBC Scotland. De serie wordt geregisseerd door Alexandra Brodski en Eshref Reybrouck; en geproduceerd door Wendy Griffin. De serie is gemaakt door Mam Tor Productions voor HBO, BBC One, BBC Scotland en BBC iPlayer. Banijay Rights verzorgt de internationale distributie buiten het VK, Ierland en de VS. Lions wordt ondersteund door Screen Scotland.

Contactpersonen

Carien Vugteveen

PR Manager

Website