HBO Original Harry Potter-serie regisseur en schrijver bekend

26 juni 2024

Francesca Gardiner bevestigd als showrunner en uitvoerend producent.

Uitvoerend producent Mark Mylod zal meerdere afleveringen regisseren van de HBO Original-serie.

HBO heeft in samenwerking met Warner Bros. Television, Francesca Gardiner (Succession en His Dark Materials van HBO, Killing Eve) benoemd tot showrunner en uitvoerend producent, en Mark Mylod (Succession, Game of Thrones en The Last of Us van HBO) als uitvoerend producent en regisseur van meerdere afleveringen van de aankomende Harry Potter-serie. De nieuwe HBO Original-serie, die momenteel in ontwikkeling is, zal te streamen zijn op HBO Max.

Over de serie: De nieuwe serie zal een trouwe bewerking zijn van de geliefde Harry Potter-boekenreeks van auteur en uitvoerend producent JK Rowling. De serie zal een nieuwe cast bevatten om een nieuwe generatie fans te betoveren met de magische details en personages waar Harry Potter-fans al meer dan vijfentwintig jaar van houden. Elk seizoen brengt Harry Potter deze avonturen naar een nieuw publiek over de hele wereld, terwijl de originele, klassieke en geliefde films de kern van de franchise blijven en wereldwijd te bekijken zijn.   

Credits: De serie wordt geschreven en uitvoerend geproduceerd door Francesca Gardiner. Mark Mylod zal meerdere afleveringen van de serie produceren en regisseren voor HBO in samenwerking met Brontë Film and TV en Warner Bros. Television. De serie wordt uitvoerend geproduceerd door JK Rowling, Neil Blair en Ruth Kenley-Letts van Brontë Film and TV, en David Heyman van Heyday Films.

Contactpersonen

Carien Vugteveen

PR Manager

Website