Nieuw bij Discovery in april

1 maart 2024

Dit zijn de highlights bij Discovery van april

HIGHLIGHT:

Gold Rush: America's Backyard Gold | vanaf maandag 1 april om 21:30 uur
Wie denkt dat het meeste goud wel uit de grond is gehaald, vergist zich. Er ligt naar schatting nog voor zeker 3 biljoen dollar (!) aan blinkend edelmetaal verborgen in de aardkorst van alleen al Amerika. En de tijd om dat te vinden is nu gunstiger dan ooit. Door toegenomen bosbranden en extreme sneeuw- en regenval zijn nieuwe open plekken ontstaan, waardoor het goud bijna voor het oprapen ligt. Goudzoeker Dave Turin laat dat zien in de nieuwe serie Gold Rush: America's Backyard Gold. Hij maakt een rondreis door Amerika en vertelt waar en hoe je het goud kunt vinden. Ook spreekt hij met avonturiers die van goud zoeken hun bestaan hebben gemaakt. Zoals een voormalige financieel analist die zijn topbaan opgaf en nu in een camper rondtrekt op zoek naar een gouden toekomst. Of het stel dat door pech alles kwijtraakte en nu probeert rond te komen van het goud dat ze vinden. De ervaren Dave leert van hun aanpak en geeft ze tips om nog efficiënter goud te zoeken. Sommige mensen zijn al extreem succesvol, zoals de man die met een simpele metaaldetector een klomp ter waarde van 2,5 miljoen dollar vond. Dat goud vinden niet moeilijk hoeft te zijn, laat Dave zelf ook zien. Met een simpele duik in een bergrivier haalt hij binnen een half uur al voor bijna 1000 dollar aan goudsnippers boven water! Je moet alleen wel weten waar te zoeken. En dat gaat Dave ons vertellen. 
> Kijk vanaf maandag 1 april ook op discovery+

Homestead Rescue | vanaf zondag 7 april om 20:30 uur
Leven in de vrije natuur klinkt idyllisch, maar komt met een hoop ongemakken als je het niet goed organiseert. Dat ondervond ook de familie Kimbrell die al hun huizen verkocht voor een stuk land in het noorden van Texas. Al na een paar weken werd door hevige regenval het grootste deel van hun terrein afgesneden van de rest, waardoor ze nu met zijn vijven én al hun dieren op een klein stukje wonen. Tel daarbij de mislukte oogst op door de extreme temperaturen plus de wilde dieren die het gemunt hebben op hun kippen en je begrijpt dat het tijd wordt om de hulp in te roepen van The Raneys. In het nieuwe seizoen van Homestead Rescue helpen Marty, Matt en Misty weer een aantal homesteaders die vastlopen in hun avontuur. De familie Kimbrell helpen ze door allereerst een ingenieuze dam te bouwen waardoor ze hun hele terrein kunnen gebruiken. Misty helpt vervolgens met het bouwen van een betere groentetuin en een veilig onderkomen voor de dieren, terwijl Matt leert hoe ze kunnen jagen. In slechts zeven dagen krijgt de familie alle tips en tools die ze nodig hebben om hun buitenleven weer op de rit te krijgen, zodat ze vanaf nu echt zelfvoorzienend kunnen zijn.
> Kijk vanaf zondag 7 april ook op discovery+

Spooked Ireland | vanaf zondag 14 april om 22:30 uur

Het spookt in Ierland! Het afgelopen jaar kwamen er meer meldingen binnen van paranormale activiteiten dan ooit tevoren. Voor tv-persoonlijkheid Vogue Williams reden om op onderzoek uit te gaan in de nieuwe serie Spooked Ireland. Het Ierse model is al vanaf kinds af aan geobsedeerd door het bovennatuurlijke en benadert om die reden het Amerikaanse medium Chris Fleming om samen met hem en een team van experts de griezeligste zaken te onderzoeken. Ze beginnen hun avontuur in het sinistere Charleville Castle waar angstaanjagende situaties plaatsvinden. Zo hoort eigenaresse Bony ’s nachts het geschreeuw van kinderstemmen, werd haar eigen dochter zomaar in een kast opgesloten en vertelde haar zoontje dat hij twee kinderen had gezien die er helemaal niet waren. Bony denkt dat de geest rondwaart van een kind dat ooit doodviel van de trap. Als Chris een van de kamers in het kasteel bezoekt, voelt hij meteen een verkeerde energie die hem op de grond werpt. Kunnen ze ook het mysterie oplossen en rust brengen in dit spookkasteel?
> Kijk nu alvast op discovery+

Car Pound Cops | vanaf woensdag 17 april om 20:30 uur
De wegen veilig houden is een flinke uitdaging. Dagelijks rijden er in Groot-Brittannië honderdduizenden auto’s rond zonder geldige APK, zonder verzekering of waarvan de staat niet optimaal is. En dan zijn er nog de auto’s die illegaal geparkeerd staan, een gevaarlijk obstakel vormen op de weg of waarvan de eigenaar nog voor een fortuin aan openstaande boetes heeft staan. In het nieuwe seizoen van Car Pound Cops volgen we weer het werk van de instanties die ervoor zorgen dat de wegen veilig zijn voor de overige wegebruikers. Van politieagenten die snelheidsduivels en illegale auto’s aanhouden tot parkeerwachters die verkeerd geparkeerde wagens rapporteren en takelwagens die gecrashte voertuigen wegslepen. Wie zich niet aan de regels houdt, kan zijn wagen zelfs tijdelijk kwijtraken en hem pas na een fikse boete weer ophalen bij een van de depots waar ze worden bewaard. Zoals ook de auto die over de kop is geslagen en de weg blokkeert, maar waarbij de chauffeur is gevlucht. Of de auto met versleten banden die echt niet verder mag rijden. Het werk van de beambten kan niet altijd op sympathie rekenen van de eigenaren, maar ze zorgen er wel voor dat de wegen veilig en begaanbaar blijven. 
> Kijk vanaf woensdag 17 april ook op discovery+ 

Beneath The Surface: The Fight For Corals | maandag 22 april om 12:30 uur
Koraalriffen vormen de ruggengraad van ons maritieme ecosysteem en zijn onmisbaar voor het voortbestaan van talloze diersoorten. Het is dan ook zorgwekkend dat in de afgelopen dertig jaar al bijna de helft van het wereldwijde koraal is verdwenen door onder meer klimaatverandering, vervuiling en overbevissing. In de prachtige documentaire Beneath the Surface: Fight for Corals laat de Saoedische freediver Salma Shaker ons de schoonheid van het koraal zien, terwijl ze zich verdiept in het noodzakelijke werk van wetenschappers aan de King Abdullah University of Science and Technology (KAUST). Ze duikt langs onontdekte riffen in de Rode Zee, maar er wordt ook over de grens gekeken in de wateren van Mexico. De film – verteld door Salma’s ogen – verkent het gebied van de Rode Zee tot in de kleinste details en bespreekt hoe koraalonderzoek in de Rode Zee de ecosystemen in andere delen van de wereld ten goede kan komen.
> Kijk vanaf maandag 22 april ook op discovery+

Contactpersonen

Merwin Adamson

PR Executive