Nieuw bij Discovery in augustus

1 juli 2024

Dit zijn de highlights van Discovery in augustus 

 

HIGHLIGHT:

Alien Encounters: Fact or Fiction | vanaf zondag 25 augustus om 20:30 uur  
Regelmatig zien mensen onverklaarbare objecten in de lucht die misschien wel een UFO zijn. En tegenwoordig worden ze vaker vastgelegd op camera dan ooit. Zou het echt een teken van buitenaards leven zijn of is er een meer aardse verklaring? Experts Mitch Horowitz en Chrissy Newton onderzoeken dit in de nieuwe onthullende serie Alien Encounters: Fact or Fiction. Ze nemen hun intrek in een café in Roswell, New Mexico, dat bekend staat als de alien capital of the world, omdat daar ooit een crash van een ruimteschip zou hebben plaatsgevonden. In het café ontvangen ze ooggetuigen van vermeende UFO-verschijningen. Zoals Indy Riggs die denkt dat het onverklaarbare licht dat hij zag mogelijk te maken heeft met zijn pas overleden vader. Of Frank Kimbler uit Roswell zelf, die op de vermeende crashsite midden in de kale woestijn een stukje metaal vond. Is dit van het bewuste ruimteschip? Mitch en Chrissy trekken alle gegevens na en hebben daarbij toegang tot geheime ruimtegegevens en het onlangs openbaar gemaakte UFO-rapport van het Pentagon. Kunnen ze alle verschijningen verklaren of luidt hun conclusie dat het echt een UFO was? En hoe reageren de spotters? Een ding is zeker: er komen enkele verrassende vondsten voorbij die zelfs de nuchtere non-believers aan het twijfelen brengen!   
> Kijk vanaf zondag 25 augustus ook op HBO Max 

The Repair Shop | vanaf maandag 19 augustus om 19:30 uur
In een nieuw seizoen van The Repair Shop worden oude herinneringen weer tot leven gewekt door de voorwerpen die mensen laten restaureren. Zoals de speelgoedgiraffe die Julia meer dan zestig jaar geleden kreeg van haar geliefde ‘uncle Joe’. Het beestje kon in allerlei standen buigen, maar bestaat nu alleen maar uit losse blokjes. Kan David de giraffe weer herstellen zodat zelfs Joe (inmiddels 98) hem nog in actie kan zien? Mooi is ook de herinnering die Chris heeft aan de pilotenpet die zijn vader droeg als ‘gunner’ tijdens WOII. Chris vraagt hoedenspecialist Jayesh om hem weer zo te maken dat hij generaties mee kan als herinnering aan zijn vader en aan diens collega’s die hun leven gaven in de oorlog. Zilversmid Brenton krijgt eveneens een bijzondere opdracht: het herstellen van een zilveren drinkbeker uit 1935 die werd uitgegeven tijdens de zilveren bruiloft van het koningspaar George en Mary op 6 mei van dat jaar. Iedereen die werd geboren op die dag ontving zo’n bekertje, zoals de moeder van Tracey die daarom zelfs Georgina Mary als naam kreeg. Het bijna 90 jaar oude bekertje mist helaas zijn onderkant, maar na grondig research en fijn ambachtswerk weet Brenton het terug te brengen naar zijn originele staat.

Shed and Buried: Classic Cars | vanaf donderdag 1 augustus om 20:30 uur
Henry Cole en Fuzz Townsend zijn back on the road. Dit keer struinen de bevlogen verzamelaars schuren en werkplaatsen af naar klassieke auto’s om ze op te kopen, op te knappen weer door te verkopen. Zo gaan ze in de eerste aflevering van Shed and Buried: Classic Cars langs bij een verzamelaar die talloze oude Britse klassiekers heeft staan. Van een Dolomite Sprint tot een Hillman IMP en van een originele Wolseley tot een Jaguar E-type. Maar de twee worden pas echt enthousiast als ze onder een zeil een beach buggy vinden. Deze strandauto was in de jaren zeventig populair aan de Amerikaanse westkust en bestaat uit een opbouw van glasvezel bovenop een chassis van een Volkswagen Kever. Hun handen jeuken om dit unieke autootje samen met monteurs Allen en Guy terug te brengen naar zijn oude gloriedagen én om hem uit te testen. Eerst alleen nog een fraai strand vinden. En thee drinken! 
> Kijk vanaf donderdag 1 augustus ook op HBO Max 

Hoffman Family Gold | vanaf maandag 5 augustus om 21:30 uur
Drie generaties Hoffman zijn terug in Alaska voor wat hun beste jaar ooit moet worden. Ze zijn opnieuw neergestreken in de afgelegen Mammoth Valley Mine die nog een van de rijkste goudgronden ter wereld is. En dat heeft een reden: omdat het vlak onder de poolcirkel ligt, is het lastig mijnen, waardoor menig operatie hier al is gestrand. De Hoffmans zijn er echter van overtuigd dat het hen wel gaat lukken en hebben als doel om voor 5 miljoen dollar aan goud op te graven. Voor de 77-jarige nestor Jack wordt het zijn allerlaatste kunstje als goudzoeker, kondigt hij aan in een emotionele speech. De rest van de crew is in shock, maar ook extra gemotiveerd om dit seizoen tot een succes te maken. Dat is nodig ook, want de grond die ze in de winter al hadden opengegraven, is veranderd in een modderpoel door al het smeltwater van het omliggende gebied. Er is geen tijd te verliezen om dit op te lossen, voordat het goud voor hun ogen wegspoelt en hun hele operatie letterlijk in het water valt. 
> Kijk vanaf maandag 5 augustus ook op HBO Max

Contactpersonen

Merwin Adamson

PR Executive

Website