Nieuw bij Discovery in juli

28 mei 2024 - Laatst bijgewerkt 1 juli 2024

Dit zijn de highlights van Discovery in juli. 

SHARK WEEK
Het is weer tijd voor Shark Week! Deze zomer neemt Discovery je een week lang mee op bloedstollende expedities naar de diepste krochten van onze helderblauwe oceanen. Wie het aandurft komt oog in oog te staan met de gevaarlijkste roofdieren van de onderzeese wereld. Het is een week die echte thrill-seekers niet mogen missen, maar ook gegarandeerd interessant is voor iedereen met ook maar een beetje interesse in spectaculaire verhalen over de haai. Shark Week is van maandag 15 juli tot en met zondag 21 juli elke middag om 13:30 uur te zien bij Discovery. 

Deadliest Bite - maandag 15 juli om 13:30 uur
Wie ‘Jaws’ gezien heeft, weet hoe krachtig de kaken van de haaien kunnen zijn. Hoe het gebit van de haai precies werkt, tonen enkele gerenommeerde haaienexperts aan met behulp van de modernste technologieën. Ze onderzoeken de werking van de kaken van verschillende haaien – zoals de stierenhaai, de tijgerhaai, de hamerhaai en de witte haai – en laten zien hoe hun kaken en tanden zulke dodelijke aanvallen kunnen doen.

Sharktopia - dinsdag 16 juli om 13:30 uur
Bij de Raja Ampat-eilanden in Indonesië gaat een team van wetenschappers op zoek naar een van de laatste luipaardhaaien uit de regio. Hun zoektocht brengt ze steeds verder op onbekend terrein, waar ze vervolgens oog in oog komen met enkele van de gekste en wildste haaien ter wereld.

Alien Sharks: Ghosts of Japan - woensdag 17 juli om 13:30 uur
De Japanse wateren herbergen de grootste diversiteit aan haaiensoorten ter wereld, waarvan de meeste buitenaardse vormen hebben. Natuurbioloog Forrest Galante en zeewetenschapper Christina de Silva sporen deze buitenaardse haaien op om te achterhalen of de ernstig bedreigde zee-engel zich nog in de Japanse wateren bevindt. Tijdens hun zoektocht ontdekken ze zeventien unieke soorten en zijn ze getuige van de geboorte van enkele minder bekende fluweelijshaaien.

Jaws vs Leviathan - donderdag 18 juli om 13:30 uur
Orka’s en andere getande walvissen hebben het de laatste tijd in extreme mate gemunt op de witte haai. Het is het nieuwste hoofdstuk in de onderlinge strijd tussen deze diersoorten die al 60 miljoen jaar gaande is en ooit begon met Leviathan, de prehistorisch walvis die het destijds opnam tegen het allergrootste zeeroofdier ooit… The Meg. Haaienwetenschappers reconstrueren deze prehistorische gevechten en bestuderen de tactieken van de orka’s om zo het ultieme roofdier te leren kennen.

Great White Serial Killer: Sea of Blood - vrijdag 19 juli om 13:30 uur
Na twee dodelijke aanvallen door witte haaien voor de kust van een klein Mexicaans vissersdorpje, gaat Paul De Gelder – die zelf ooit een haaienaanval overleefde – op zoek naar de ‘daders’. Samen met Brandon McMillan en lokale bioloog Gador Mutaner bedenken ze een plan om de dodelijke roofdieren te identificeren en zo de dorpsbewoners aan de Zee van Cortéz te beschermen tegen nieuwe aanvallen.

6000lb Shark - zaterdag 20 juli om 13:30 uur
Zeebiologen Tom Hird en Leigh de Necker gaan op zoek naar de dikste witte haaien voor de kust van Nieuw-Zeeland en vangen hun poep om te achterhalen wat de dieren precies eten. Met de modernste technologieën proberen ze vervolgens een witte haai voor het eerst nauwkeurig te wegen. Kunnen ze er eentje van 6000lb. (= ruim 2700 kilogram) vinden?

Belly of the Beast: Bigger & Bloodier - zondag 21 juli om 13:30 uur
Een van de populairste Shark Week-shows is er weer. Op een nieuwe locatie in Nieuw-Zeeland verstoppen zeebioloog Dr. Austin Gallagher, zeewetenschapper Liv Dixon en de legendarische cameraman Kina Scollay zich weer in de buik van een onderwaterboot die er uitziet als een walvis. Met speciale lokmiddelen creëren ze de grootste vreetpartij tussen zes meter lange haaien om die vervolgens te observeren en vast te leggen op beeld. Spectaculairder ga je het niet snel krijgen.

HIGHLIGHT:

On the Roam | vanaf zaterdag 20 juli om 20:30 uur 
Jason Momoa is een roamer. De acteur (o.a. Game of Thrones) houdt ervan om rond te trekken en mensen te ontmoeten met een speciale passie in het leven die hij zelf ook heeft. En dan vooral op het gebied van muziek, film, fotografie, auto’s en zijn allergrootste liefde: vintage motoren. In de achtdelige serie On the Roam volgen we hem op zijn tocht als hij zich laat inspireren in het maken van enkele bijzondere items – zoals remakes van een zeldzame Harley en van een originele Gibson. In de eerste aflevering maakt hij zo’n Harley na op een even lumineuze als krankzinnige manier. Hij koopt een originele DAH uit de jaren dertig, waarna bevriende monteurs hem stuk voor stuk uit elkaar halen, de onderdelen laten scannen en namaken om er vervolgens zo drie identieke motoren van te bouwen. En dan komt de ultieme beloning: een echte hill climb met zijn vrienden, zoals dat in de jaren dertig veel werd gedaan. Het is een emotioneel slotstuk van een bijzondere reis door de historie van het motorracen. En er komen nog meer bijzondere reizen van deze reislustige roamer.  
> Kijk nu alvast op HBO Max 

Traffic Cops | vanaf woensdag 3 juli om 21:30 uur 
In het nieuwe seizoen van Traffic Cops zien we hoe de wegen van Yorkshire veilig worden gehouden door de verkeerspolitie die daar haar handen vol aan heeft. Het begint in de eerste aflevering al meteen gevaarlijk als ze een melding krijgen van een man die de auto van zijn vader ingepikt heeft en nu onder invloed van cannabis als een razende over de kleine weggetjes van het mooie landschap scheurt. Er is geen tijd te verliezen om hem tot stoppen te dwingen, wat uiteindelijk alleen lukt door een spijkermat uit te rollen. Wat de gevolgen kunnen zijn van rijden onder invloed, is daarna te zien als andere agenten te maken krijgen met een frontale botsing tussen een auto en een vrachtwagen, toevallig gefilmd met de dashcam van een passerende auto. De politie heeft nu een dubbele taak: zo snel mogelijk hulp bieden aan het slachtoffer en ondertussen ook onderzoek doen naar de oorzaak en bewijsmateriaal veiligstellen. De bestuurder overleefde de crash gelukkig, maar het had ook anders kunnen aflopen. En dat is precies waarom de traffic cops er zijn. 
> Kijk vanaf woensdag 3 juli ook op HBO Max

Salvage Hunters: The Restorers | vanaf dinsdag 16 juli om 21:30 uur  
Succesvolle antiekhandelaren kunnen niet zonder goede restaurateurs. Daarom hebben bekende handelaren als Drew Pritchard altijd een netwerk van ambachtslieden om zich heen waar ze terecht kunnen met hun oude maar vaak beschadigde items. In het nieuwe seizoen van Salvage Hunters: The Restorers is weer te zien hoe deze vakmensen de oude items minutieus herstellen alsof ze weer bijna nieuw zijn. Zo laat handlaar Serkan Yumakci in de eerste aflevering een klokje uit een historische Spitfire repareren door horlogemaker Paul Williams en hoopt Karyn Sparks dat haar opgezette zwaan uit de Victoriaanse tijd verfraaid kan worden door Chris Elliott. Drew gaat zelf langs bij meubelmaker Steve Norman met een zeer zeldzaam bijzettafeltje uit begin 19e eeuw. Het palissander meubelstuk is helemaal verweerd, maar toch weer Steve het uiterst vakkundig te herstellen, waarbij zelfs knoflook wordt gebruikt om de lijm beter te laten hechten. Het is voor de kijker een feest om te zien hoe deze vakmensen tot in detail de items kunnen restaureren. En voor de handelaren is het een feest omdat ze het daarna met veel meer winst kunnen doorverkopen.
> Kijk vanaf dinsdag 16 juli ook op HBO Max

Vinnie Jones In The Country | vanaf zaterdag 20 juli om 21:30 uur
Acteur en voormalig voetballer Vinnie Jones wil de boerderij op zijn landgoed in West-Sussex ombouwen tot een paradijs waar gasten kunnen verblijven, maar waar ook de natuur weer voorrang krijgt. Het is zijn manier om om te gaan met het verlies van zijn vrouw die vier jaar geleden overleed aan kanker. “Bezig blijven is therapie”, zegt hij in de eerste aflevering van de leuke serie Vinnie Jones In The Country, al besteedt hij het meeste werk wel uit aan zijn zelfbenoemde ‘crazy gang’. Zo kan hij niet zonder zijn goede vriend Wobly als hoofdaannemer en niet zonder Emma als zijn PA. Die worden af en toe wel gek van de impulsieve beslissingen van Jones, bijvoorbeeld als hij ineens het plan heeft om egels te redden op het landgoed. Dus mag Emma op zoek naar ‘egelvoer’ en worden er wildcamera’s opgehangen om de bewegingen van egels vast te leggen. Maar zijn er eigenlijk wel egels op zijn terrein? Zo nee, dan importeert hij ze toch gewoon. Dat is Vinnie Jones, iemand die niet te stoppen is. Een beetje zoals hij ooit voetballer was.
> Kijk vanaf zaterdag 20 juli ook op HBO Max

Roadworthy Rescues | vanaf donderdag 25 juli om 21:30 uur 
Derek Bieri is een no-nonsense automonteur die het als zijn missie ziet om oude vergane auto’s weer tot leven te brengen. Zo vindt hij in het nieuwe seizoen van Roadworthy Rescues een 1964 Ford Galaxie die al 32 jaar in de buitenlucht staat weg te roesten. Derek heeft er wel een idee mee en wil de auto omtoveren tot rally-tribute car. Dat doet hij allemaal op zijn eigen relaxte en onorthodoxe wijze, voorzien van zijn droge humoristische commentaar en met de hulp van zijn netwerk aan vrienden. Samen met vriend Andy verbetert hij de motor van de Galaxie, zet hij er een stevige racestoel in en plaatst hij aan de zijkant een dubbele uitlaat, terwijl ondertussen vriend Mark langkomt om de belettering er eigenhandig op te schilderen. Het wordt niet zo’n gelikte custom build waarin alles supernieuw oogt, maar wel eentje die met een verrassende look de aandacht trekt – én die vooral weer voor lange tijd mee kan.
> Kijk vanaf donderdag 25 juni ook op HBO Max

 

Contactpersonen

Merwin Adamson

PR & Communications

Website