Nieuw bij Discovery in juni

23 april 2024

Dit zijn de highlights van Discovery in juni

HIGHLIGHT:

Deadliest Catch | vanaf woensdag 26 juni om 20:30 uur 
De jacht op de krab is back! En de strijd wordt ouderwets spannend. Na een visverbod van bijna drie jaar op de schaarse rode koningsbrab mogen de mannen (en vrouwen) van Deadliest Catch de Beringzee bij Alaska weer op om de lucratieve delicatesse te vangen. Voor het eerst in twintig jaar wordt het weer een zogeheten derby-race. Dat betekent dat de schippers slechts enkele weken de tijd hebben om te vissen en dat wie het eerst op de juiste plek komt, de meeste kans krijgt om te winnen. Iedere eigenaar heeft nog wel zijn eigen visquotum, maar die worden in dit concept vaak doorverkocht aan degene die in de beste positie ligt om de meeste krab te vangen. In totaal mag er dit seizoen voor circa 30 miljoen dollar aan krab gevangen worden. Welke boot weet daar het meeste van te krijgen?
> Kijk vanaf woensdag 26 juni ook op discovery+ 

X Trillion - Ocean Day Documentary | zaterdag 8 juni om 17:30 uur
Plasticsoep is overal, zelfs op de plekken waar een mens zelden komt. Dat wordt andermaal duidelijk in de documentaire X Trillion die de reis volgt van eXXpedition, een zeilboot die bestaat uit een volledig vrouwelijke crew. De non-profitorganisatie eXXpedition is opgericht door Emily Penn die hiermee onderzoek doet naar de aanwezigheid en effecten van microplastics in de oceanen. Met hun boot varen ze 5.000 kilometer over de Stille Oceaan, ver weg van de bewoonde wereld, maar wel dwars door de dichtste opeenhoping van plasticsoep op onze planeet. De veertien vrouwen komen uit verschillende landen en hebben elk een andere achtergrond. Aan boord zijn wetenschappers, zeilers, ontwerpers, ingenieurs, filmmakers en docenten. Terwijl ze vechten tegen stevige stormen en hoge golven doen ze op deze afgelegen plek onderzoek naar het vele plastic dat hier ronddobbert en maken ze zo het onzichtbare voor ons zichtbaar.
> Kijk vanaf zaterdag 8 juni ook op discovery+

Expedition Unknown | vanaf zaterdag 15 juni om 20:30 uur
Op 23 november 1918 verdwenen er twee mijnenvegers in het Canadese meer Lake Superior. Ze waren besteld door de Franse marine om in de Eerste Wereldoorlog de Duitse zeemijnen weg te halen, maar kwamen nooit op de plaats van bestemming. Het merkwaardige is dat niemand weet hoe of waar de twee schepen zijn verdwenen. Terwijl er regelmatig scheepswrakken worden gespot in het spookachtige meer, is er van deze schepen nooit enig spoor gevonden. Dat trekt uiteraard de aandacht van Josh Gates die in het nieuwe seizoen van Expedition Unknown op zoek gaat naar dit soort mysterieuze verhalen. Zoals de zoektocht naar de schat van de legendarische Viking Harald "Bluetooth" Gormsson en de zoektocht naar een verloren stad waar Jezus verschillende wonderen zou hebben verricht. Met zijn archeologische achtergrond en heerlijke gevoel voor humor gaat hij op pad om de antwoorden te vinden. Voor de scheepswrakken krijgt hij een opmerkelijke nieuwe lead van de achterkleinzoon van een ooggetuige die de schepen mogelijk heeft zien zinken. Josh trekt zijn duikerspak aan en duikt zelf het water in om op zoek te gaan naar dit honderd jaar oude mysterie.
> Kijk vanaf zaterdag 15 juni ook op discovery+ 

Help! My House Is Haunted | vanaf zondag 23 juni om 22:30 uur
Het zal je maar gebeuren dat je midden in de nacht door een vreemde kracht uit je bed geduwd wordt en krassen op je been ziet. Of dat de keukenkastjes ineens allemaal openstaan en je een stem in de gang hoort die ‘help me’ roept. Het overkwam Kevin en Lisa die in een doodgewoon rijtjeshuis wonen dat er niet echt uit ziet als een spookhuis. Of is het huis juist iets te ‘doodgewoon’? Want als spokenjagers Jane, Ian en Barry het huis bezoeken, blijken er meerdere dode geesten rond te waren, van wie eentje zeer kwaadaardig is. Het is hun eerste opdracht in het nieuwe seizoen van Help! My House Is Haunted, waarbij ze doodsbange huiseigenaren helpen om van hun griezelige geesten af te komen. Is de geest bij Kevin en Lisa van de man die omkwam bij een treinongeluk toen hier vroeger nog een spoorrails lag, zoals Jane weet uit te vinden? Met speciale camera’s en audio-apparatuur gaan de spokenjagers op jacht en proberen ze de duivelse demonen weg te krijgen.
> Kijk nu alvast op discovery+

Naked & Afraid: Castaways | vanaf zondag 30 juni om 20:30 uur
Hoe overleef je als je aanspoelt op een onbewoond eiland zonder spullen en zelfs zonder kleren? Dat ondervinden de negen deelnemers van de nieuwe serie Naked & Afraid: Castaways. Ze worden in drie groepen gesplitst en moeten vervolgens 21 dagen zien vol te houden. In die tijd moeten ze naar het noorden van het eiland zien te komen omdat daar de kans het grootst is dat passerende schepen hen zien. De deelnemers hebben zich al bewezen in eerdere afleveringen van Naked & Afraid, maar wat ze nu voor hun kiezen krijgen, is ook voor hen een extreme uitdaging. De aanwezige krokodillen en slangen zijn misschien nog wel het minste probleem, het zijn vooral de venijnige steekmuggen die de deelnemers al meteen bij aankomst te grazen nemen. Vuur maken is cruciaal om de muggen weg te jagen en uiteraard ook om water en voedsel te koken – als ze dat kunnen vinden. Zonder spullen is dat een flinke uitdaging, maar op het eiland ligt gelukkig ook aangespoelde rotzooi om iets van te maken. Creativiteit en doorzettingsvermogen is dus vereist in dit extra zware seizoen.
> Kijk nu alvast op discovery+

Contactpersonen

Merwin Adamson

PR Executive

Website