Nieuw bij Discovery in mei

2 april 2024

Dit zijn de highlights van Discovery in mei

HIGHLIGHT:

Wheeler Dealers World Tour | vanaf donderdag 23 mei om 20:30 uur
Wheeler Dealers gaat de grens over. Na twintig jaar sleutelen aan oude auto’s in de garage in Engeland, gaan Mike en Elvis nu op bezoek bij de landen waar enkele iconische klassiekers vandaan komen. Zo gaan ze in deze speciale Wheeler Dealers World Tour naar Italië om een klassieke Ferrari 348 te restaureren en bezoeken ze Frankrijk voor een kijkje onder de motorkap van een Citroen Fourgonnette, de beroemde 2CV bestelbus uit de jaren vijftig. Ook autolanden Amerika en Duitsland mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens deze unieke roadtrip, waar ze achtereenvolgens een McLaren P1 en een BMW E30 M3 onder hun hoede nemen. In Australië kijken ze onder meer welke auto’s geschikt zijn voor een tour door de hete Outback. Zowel de Toyota HiLux offoader als de VW Kombi worden aan een nadere inspectie onderworpen. Historisch is ook het bezoekje aan Polen waar de Polski Fiat 126 centraal staat. Deze auto die voor het eerst in 1973 van de band rolde, mobiliseerde het toen communistische land in één klap en wordt daardoor gezien als de kroonjuweel van de Poolse autowereld. De Wheeler Dealers World Tour is een ode aan de iconische auto’s wereldwijd en onmisbaar voor iedereen die zich ook maar een beetje autoliefhebber noemt.
> Kijk vanaf donderdag 23 mei ook op discovery+

Outback Crystal Hunters | vanaf vrijdag 3 mei om 20:30 uur
Kristallen en edelstenen zijn de afgelopen jaren big business geworden. Beroemdheden en influencers stuwden de vraag flink op naar de versteende mineralen die vaak al miljoenen jaren oud zijn. En als de vraag hoog is, volgen de prijzen doorgaans ook, met weer in hun kielzog de pioniers die op zoek gaan naar de lucratieve steentjes die niet alleen mooi zijn om te zien, maar waaraan ook geneeskrachtige werkingen worden toegedicht. Geen betere plek om te zoeken dan de prehistorische Outback van Australië, een van de oudste delen van onze aardkorst. Zoals in de Great Australian Amethyst Mine waar Patrick en Kirsty een cluster vonden van edelstenen dat in totaal maar liefst 20 ton weegt. In Outback Crystal Hunters zien we hoe ze gaan proberen deze miljoenenvondst in zijn geheel uit de grond te krijgen. Op kleinere schaal volgen we ook het werk van Pete en Kyle die in Tasmanië op zoek gaan naar het zeer zeldzame mineraal crocoiet en van Ebriony en Frankie die in Queensland zoeken naar het kleurrijke topaas. Eén minuscuul steentje kan het begin zijn van een glimmend rijke toekomst!
> Kijk vanaf vrijdag 3 mei ook op discovery+

Richard Hammond's Workshop | vanaf donderdag 9 mei om 21:30 uur
Het gaat goed met de autobusiness van televisiepresentator Richard Hammond. Na twee stroeve opstartjaren zit er nu eindelijk vaart in het bedrijf dat hij van de grond af opbouwde en waarmee hij klassieke auto’s wil terugbrengen naar hun oude glorie. Het gaat zelfs zo goed met Richard Hammond’s Workshop dat hij in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen een unieke klus krijgt om een 1947 Delahaye sportwagen te restaureren. En dat is niet zomaar een auto, hij was ooit in bezit van de legendarische Grand Prix-rijder Louis Chiron. De huidige eigenaar wil de kleur van de auto terugbrengen naar de originele kleur waarin deze handgemaakte auto ooit werd afgeleverd. Het is de opmaat voor een historische zoektocht naar de exacte kleur ‘blue ciel’ van deze ‘Franse Rolls Royce’. Om de druk op te voeren, heeft Richard ook nog een presentatie geregeld van de auto bij de Royal Automobile Club in Londen – in een week tijd! De altijd optimistische Richard moet ondertussen ook nog zijn zakenleven combineren met zijn drukke gezinsleven en precies in die week voor zijn dochter een nieuwe paardenvrachtwagen vinden. Kan hij de drukte allemaal nog handelen?
> Kijk vanaf donderdag 9 mei ook op discovery+

Gem Hunters Down Under | vanaf vrijdag 24 mei om 21:30 uur
In het nieuwe seizoen van Gem Hunters Down Under volgen we vijf teams die hun leven volledig wijden aan het vinden van kostbare edelstenen. Zoals Amber en Matt die al in 2018 een stuk grond kochten in de Central Queensland Gem Fields en hun zoektocht in de eerste jaren nog naast hun werk deden. Maar dat vonden ze te weinig, dus namen ze twee jaar geleden ontslag en sindsdien leven ze met hun kleine kinderen in een trailer op het terrein om zo fulltime te kunnen zoeken. Ook Anthony en Jodie zijn bezeten van de glimmende lucratieve steentjes en Jodie heeft zelfs haar haar in de blauwige kleur van saffier geverfd. In dit nieuwe seizoen helpen hun kinderen mee in de diepe put die ze gegraven hebben en waaruit ze puin naar boven halen in de hoop dat er kostbare steentjes tussen zitten. ‘Old Timers’ Ray en Paul zijn beiden al in de zeventig en zoeken ook nog steeds naar edelstenen. Noodgedwongen, omdat ze allebei geen pensioen hebben. Ooit hopen ze de jackpot te vinden, zodat ze eindelijk echt kunnen gaan rentenieren. Wordt dit hun succesvolle seizoen?
> Kijk vanaf vrijdag 24 mei ook op discovery+

Contactpersonen

Merwin Adamson

PR Executive