Skip to main content

Nieuw bij Discovery in november

25 september 2024

Dit zijn de highlights van Discovery in november

Jeroen's Abandoned Adventures | vanaf dinsdag 12 november om 20:30 uur
In de nieuwe Discovery-serie Jeroen's Abandoned Adventures bezoekt acteur en komiek Jeroen van Koningsbrugge de meest spectaculaire, verlaten en afgelegen plekken en gebouwen. Samen met Bob Thissen, expert in het vinden én verkennen van verlaten constructies, ontdekt hij plekken waar de gewone man nooit komt. Rauwe en vergeten locaties, alleen toegankelijk voor echte avonturiers. Ze gaan op zoek naar de verhalen achter deze mysterieuze plekken, waar soms een schokkende geschiedenis achter schuil blijkt te gaan. In Hongarije, Frankrijk, Italië en Turkije stuiten ze onder andere op verborgen oorlogsbunkers, oude zwavelmijnen, vervallen hotels, een spookdorp en als luguber hoogtepunt: een 17e eeuws massagraf onder een putdeksel in Genua. In de eerste aflevering - te zien op dinsdag 12 november - reizen Jeroen en Bob door voormalig Oostblokland Hongarije. Tijdens de Koude Oorlog zijn hier talloze bunkers gebouwd. De meeste bunkers zijn al lang leeggehaald, maar twee jaar geleden ontdekte Bob het meest intacte exemplaar dat hij ooit heeft gezien: een gigantische bovengrondse schuilplaats voor honderden mensen, compleet met ziekenhuisafdeling. Sinds 1962 lijkt er niemand meer voet in deze tijdcapsule te hebben gezet, totdat Bob hem recent herontdekte. Sinds 1962 lijkt er niemand meer voet in deze tijdcapsule te hebben gezet, totdat Bob hem recent herontdekte. 
> Kijk vanaf dinsdag 12 november de eerste twee afleveringen op HBO Max 

UFO Witness | vanaf zondag 3 november om 20:30 uur  

UFO-verschijningen kunnen zo opmerkelijk zijn dat sommige mensen er serieus rekening mee houden dat het buitenaards bezoek moet zijn geweest. Een daarvan is voormalig FBI-agent Ben Hansen die het als zijn missie ziet om te waarheid te achterhalen van deze UFO’s. In de nieuwe serie UFO Witness onderzoekt hij verschillende UFO-verschijningen waarbij hij speciale toegang heeft tot de archieven van een van de wetenschappelijke adviseurs van Project Blue Book, het UFO-project van de Amerikaanse overheid uit de jaren vijftig en zestig. Ook spreekt Hansen met een van de nog levende teamleden van deze projectgroep en met ooggetuigen van opmerkelijke UFO’s. Welke nieuwe informatie weet hij boven tafel te krijgen? Zijn zoektocht begint in het stadje Kecksburg in Pennsylvania dat in 1965 werd opgeschrikt door een merkwaardig voorval. Meerdere mensen zagen daar toen in de avond een groot vlammend object uit de lucht komen en landen in de bossen. De overheid verklaarde dat het om een meteoriet ging, maar dat gelooft niet iedereen. Want waarom waren er dan zo snel zoveel politiemensen en zelfs legereenheden aanwezig en werden bewoners op afstand gehouden? Gesprekken met ooggetuigen uit die tijd én informatie uit de archieven werpen een heel nieuwe kijk op de zaak. Was het misschien toch een ruimteschip met zelfs een buitenaards wezen aan boord?  
> Kijk nu al op HBO Max

Outback Opal Hunters | vanaf vrijdag 15 november om 21:30 uur
De jacht op de kleurrijke edelstenen barst weer los in een nieuw seizoen van Outback Opal Hunters. Zeven teams van onverschrokken opaaljagers zetten alles op alles om de kostbare steentjes te vinden in het uitgestrekte gebied van de Australische outback. The Misfits werken zelfs ’s nachts, omdat ze zo beter de kleurige ‘rainbow matrix’ kunnen vinden, een steen die na bewerking een geweldige waaier van regenboogkleuren vertoont op een zwarte achtergrond. Ze hebben haast, want over enkele weken is er een belangrijk Opal Festival waar ze deze stenen goed kunnen verkopen. Ondertussen hopen Dan en Renee op hun nieuwe stuk grond meer succes te krijgen dan ze hadden in Diggers Gully. Maar de ingang van de nieuwe mijn blijkt te smal voor hun bulldozer waardoor ze ouderwets handmatig met een drilboor te werk moeten gaan. Toch valt de eerste opbrengst niet tegen. The Cheals moeten het dit jaar zonder Oscar doen als hij aangeeft te stoppen. Voor zijn vertrek helpt hij nog wel zijn zus Luca met het openen van een nieuwe schacht waar ze hopen veel opaal te vinden. Dat is ook wel nodig om hun jaartarget van 1 miljoen dollar te halen. Lukt het hen en de andere opal hunters om dit seizoen weer extra kleur te geven? 
> Kijk vanaf 31 januari het gehele seizoen op HBO Max 

High Speed Chase | vanaf woensdag 20 november om 21:30 uur  
Als de politie gevaarlijke snelheidsduivels tot stoppen probeert te dwingen, staat de verkeersveiligheid altijd voorop. Daarom is er aan de ene kant haast geboden om deze maniakken van de weg te halen, maar moeten ze ondertussen zelf wel goed opletten en niet al te veel risico’s nemen tijdens de achtervolging. Het is een spannend kat-en-muisspel dat soms tot levensgevaarlijke situaties leidt, zoals weer te zien is in het nieuwe seizoen van High Speed Chase, waarbij de jacht op de snelheidsduivels gedetailleerd in beeld wordt gebracht met dashcams en beveiligingscamera’s. Bijvoorbeeld wanneer ze een gestolen auto volgen die niet van plan is zich over te geven en op zijn vlucht tegen het verkeer inrijdt, stoplichten mijdt, meerdere auto’s ramt en tussendoor switcht van voertuig door een andere auto brutaal te ‘carjacken’. Met een helikopter in de lucht en meerdere politiewagens op de weg, wordt er alles aan gedaan om dit ongeleide projectiel te stoppen. Als ook nog bijna een moeder met kind wordt aangereden, weten ze dat er geen tijd meer te verliezen is. 
> Kijk vanaf 28 september op HBO Max 

The Repair Shop – Speciale aflevering met King Charles - vrijdag 27 november om 19:15 uur 
Koninklijk bezoek in The Repair Shop, want niemand minder dan King Charles bezoekt de werkplaats! Hij is daar om twee items op te halen die het team van toegewijde restaurateurs heeft hersteld. Het eerste betreft een keramieken vaas die ooit gemaakt is ter ere van Queen Vicoria’s 60e ambtstermijn in 1882. Aan Kirstin Ramsay de schone taak om de beschadigde vaas weer in zijn oude glorie terug te brengen. Steven Fletcher en zijn zoon Fred werken aan het mechaniek van een oude klok uit de 18e eeuw, terwijl Will Kirk de houten omkasting ervan repareert. Het team heeft de items zelf opgehaald in Dumfries House, het Schotse landhuis dat behoort tot de koninklijke familie. Daar kreeg presentator Jay Blades ook een rondleiding langs de werkplaatsen van het Crafts Programme dat King Charles hier heeft opgericht om meer ambachtslieden op te leiden. Ze praten over het belang om de traditie van houtbewerking, smederij en andere eeuwenoude ambachten door te geven aan volgende generaties. Een van de oud-leerlingen uit deze werkplaats mag ook zijn kunsten laten zien in The Repair Shop. Want als er één plek is waar deze oude ambachten op fraaie wijze in de praktijk worden gebracht, is het hier wel. Zeker in deze speciale koninklijke aflevering. 

! Ook start er een nieuw seizoen van Gold Rush (maandag 25 november t/m maandag 28 april om 20:30 uur). Inhoudelijke informatie volgt met een actualisatie. 

Contactpersonen

Merwin Adamson

PR & Communications

Website