Skip to main content

Nieuw bij Discovery in oktober

21 augustus 2024

Dit zijn de highlights van Discovery in oktober

HIGHLIGHT:

Contraband: Seized at Sea | vanaf zaterdag 12 oktober om 20:30 uur
Met 15.000 kilometer kustlijn langs drie oceanen hebben de VS een lastig te bewaken grens. Daarom zijn maar liefst 2000 agenten dagelijks bezig om het land te weren van smokkelwaar, drugstransporten of illegale mensenhandel. In de nieuwe serie Contraband: Seized at Sea is te zien hoe zorgvuldig en heldhaftig deze agenten te werk gaan. In Puerto Rico wordt een vrachtschip gecontroleerd nadat een tip is binnengekomen dat er drugs aan boord is. De vrachtwagens op het dek worden minutieus gescand totdat de jackpot wordt gevonden op een plek waar je het niet snel zou verwachten. Ondertussen houdt de waterpolitie voor de kust van Florida een speedboot staande die mogelijk drugs importeert vanuit de Bahama’s en treffen collega’s een illegale vissersboot aan van mensensmokkelaars. Omdat deze boot veel te veel opvarenden heeft, is voorzichtigheid geboden bij het tot stoppen dwingen. Hoewel het opsporen van illegale activiteiten dagelijkse routine is, kan elke situatie weer anders zijn en daardoor onvoorspelbaar. Daarom moeten de mannen en vrouwen van deze grenspolitie altijd op hun hoede zijn in dit constante kat- en muisspel.
> Kijk vanaf zaterdag 28 december het hele seizoen op HBO Max

Opal Hunters Red Dirt Roadtrip | vanaf vrijdag 4 oktober om 21:30 uur
Na een leerzaam eerste seizoen gaan de kersverse opaaljager James 'JC' Caruana en zijn leermeester Rod Manning opnieuw de weg op voor een epische zoektocht naar dit kostbare mineraal. Ditmaal zijn de targets een stuk uitdagender, de reisafstanden vele malen groter en de risico’s… extreem! Ze beginnen hun Opal Hunters Red Dirt Roadtrip in Kalgoorlie, 3500 kilometer ten westen van JC’s woonplaats Sydney. Rod heeft ontdekt dat in dit goudstadje ook ooit zwarte opaal gevonden is, een van de kostbaarste vormen van opaal met prijzen rond de 50.000 dollar per gram! Hij heeft zelfs een afspraak gemaakt met degene die hier in de jaren negentig voor 5 miljoen aan zwart opaal vond en geregeld dat zij op dat stuk grond mogen zoeken. Het is niet de enige plek waar ze dit keer te werk gaan en ook niet de enige kleurrijke steensoort die ze hopen te vinden. Rod heeft een rondreis uitgestippeld van meer dan 12.000 kilometer rond Australië, waarbij ze ook naar andere edelstenen gaan graven. Alles om hun target te halen en om JC te leren hoe en waar je het meeste geld uit de grond kunt halen.
> Kijk vanaf vrijdag 4 oktober ook op HBO Max 

Shed & Buried | vanaf donderdag 17 oktober om 21:30 uur
De energieke verzamelaar Henry Cole gaat in het nieuwe seizoen van Shed & Buried weer samen met Fuzz Townshend langs schuren, zolders en kelders op zoek naar bijzondere vintage voorwerpen. Doel is om deze oude – vaak verroeste of versleten – items een nieuw leven in te blazen door ze op te kopen en op te laten knappen door hun vaste restaurateur Guy Willison. In de eerste aflevering gaan ze langs bij twee andere verzamelaars die wel een aantal van hun items willen verkopen. Henry en Fuzz kijken hun ogen uit en vinden de meest fantastische voorwerpen. Van een vintage botsauto tot een Jensen-Healey sportwagen en van oude benzinepomp tot een schietstoel uit een straaljager. De Jensen-Healey blijkt helaas niet te koop, maar de andere items wel. Welke kiezen ze en brengen ze mee naar huis om een nieuw leven te geven? 
> Kijk vanaf donderdag 19 december het hele seizoen op HBO Max 

Contactpersonen

Merwin Adamson

PR & Communications

Website