Skip to main content

Nieuw bij Discovery in september

30 juli 2024

Dit zijn de highlights van Discovery in september

 

HIGHLIGHT:

Ghost Adventures: House Calls | vanaf zondag 1 september om 21:30 uur
In Ghost Adventures: House Calls helpt paranormale onderzoeker Zak Bagans met zijn team doodsbange bewoners die het gevoel hebben dat hun huis bevolkt wordt door geesten. Zoals Lisa en haar dochter Raven die in het huis wonen dat door Lisa’s grootouders in de jaren zestig werd gekocht. Al sinds die tijd vinden er angstaanjagende voorvallen plaats, waarbij de geesten het vooral op vrouwen lijken te hebben gemunt. Van krassen en blauwe plekken op het lichaam tot plotse woede-uitbarstingen die mogelijk door de geesten worden veroorzaakt. De vrouwen hebben er ook ’s nachts last van en kampen daardoor met ernstige slaapproblemen. Als Zak zijn team van paranormale onderzoekers erheen stuurt, merken die al snel dat er inderdaad een vreemde energie heerst, met name in de slaapkamer die ooit van opa was. Met speciale apparatuur proberen ze de geesten uit de tent te lokken en contact met ze te maken.
> Kijk nu alvast op HBO Max

Find It, Fix It, Flog It | vanaf maandag 30 september elke werkdag om 19:30 uur
De altijd vrolijke Henry Cole en zijn maat Simon O'Brien gaan weer op zoek naar tweedehands items om ze een nieuw leven te geven op hun eigen originele manier. In een nieuw seizoen van Find It, Fix It, Flog It bezoeken ze schuren, zolder en kelders die uitpuilen van de verzamelde spullen en waar de eigenaren wel wat van kunnen missen. De deal: Henry en Simon mogen elk twee items kiezen, opknappen en doorverkopen, waarbij de winst dan gaat naar oorspronkelijke eigenaar. Niets is te gek voor de excentrieke handelaren. Zo kiest Simon bijvoorbeeld een ladekast zonder lades en een metalen kooiwiel van een tractor. Kan hij daar nog iets zinnigs van maken? Henry’s oog valt onder meer op een gemotoriseerde skelter die hij weer aan de praat hoopt te krijgen. Samen met hun restaurateurs Allan en Gemma maken ze de items geschikt voor de verkoop. Het finale oordeel wordt geveld door antiekhandelaar Ronnie Archer-Morgan die vertelt hoeveel winst ze op hun creaties gemaakt hebben.
> Kijk vanaf vrijdag 18 oktober alles op HBO Max

Gold Rush: Mine Rescue With Freddy & Juan | vanaf maandag 2 september om 20:30 uur
Goud zoeken kan een lucratieve business zijn, maar ook een kostbare hobby. Zeker als de investeringen hoger zijn dan het gevonden goud. Dan is het tijd om de hulp in te roepen van ervaren miners Freddy Dodge en Juan Ibarra. In het nieuwe seizoen van Gold Rush: Mine Rescue With Freddy & Juan helpen ze goudzoekers die vastlopen in hun project en niet voldoende goud uit de grond halen om rond te komen. Zoals Nick Ballard die samen met zijn oom Danny een land bewerkt in de afgelegen woestijn van Arizona. Op dit moment is hij meer kwijt aan diesel om zijn zeefmachines te laten draaien dan dat hij in dollars aan goud vindt. Freddy en Juan nemen de hele operatie onder de loep en geven gericht advies, onder meer om de diesel te vervangen door zonne-energie. Kunnen de verbeteringen van de ervaren gouddelvers een game changer zijn voor deze en de andere goudzoekers die worden geholpen in dit leuke nieuwe seizoen?
> Kijk vanaf maandag 2 september ook op HBO Max 

Aussie Gold Hunters | vanaf vrijdag 27 september om 20:30 uur
Acht teams van onverschrokken Australische goudzoekers proberen het weer in een nieuw en zwaar seizoen van Aussie Gold Hunters. Nu de goudprijs records blijft breken, ondernemen de goudzoekers steeds extremere acties om het te vinden. Sommige deinzen er niet voor terug om dieper de Outback in te gaan om op maagdelijke gronden te zoeken naar het kostbare edelmetaal. Zoals Alan en Salty die met metaaldetectors zoeken waar bijna nog niemand heeft gezocht – hoewel ze ook op tinnen blikjes stuiten die wijzen op de aanwezigheid van eerdere ‘oldtimers’. Kunnen ze hun bescheiden doel van ¾ kilo halen? The Old Devils pakken het een stuk groter aan met maar liefst twee ‘claims’ die ze tegelijk bewerken met grote machinerie en waarmee ze circa dertig kilo aan goud hopen te vinden. Toch menen Alex en Melanie dat ze beter het Phoenix-project kunnen sluiten om alles op de Fair Lady te zetten. Maar Paul wil de mijn nog niet opgeven. Dan is er ook nog Neville Perry die vorig jaar een klomp van 200.000 dollar vond, maar ook vecht tegen terminale kanker. Hij wil zijn gebied daarom delen met zijn makker Brent, maar die twijfelt of de grond nog lucratief genoeg is. Ze besluiten een zeeftest te doen in het puin dat vorig jaar de megaklomp bevatte. Zit er nog meer goud in deze berg?

Rust Valley Restorers | vanaf donderdag 26 september om 20:30 uur
De optimistische ‘autohoarder’ Mike Hall probeert nog altijd van zijn vierhonderd classic cars af te komen die hij gedurende zijn leven verzameld heeft. Het doel is ze een voor een op te knappen en te verkopen, zodat hij er ook eindelijk winst op maakt. Maar nu vriend en manager Avery zijn eigen business begonnen is, moet hij alle beslissingen zelf nemen in het nieuwe seizoen van Rust Valley Restorers. Dan helpt het niet dat hij meer autowrakken bijkoopt dan dat er uitgaan – tot grote ergernis van zoon Connor die ook werkzaam is in het bedrijf. Zo koopt hij een schoolbus uit 1981 die hij ombouwt tot Doomsday Bus, waar je in kunt wonen voor als er nog eens een pandemie uitbreekt. En als hij voor een ‘71 Camero slechts een nieuwe motorkap nodig heeft, koopt hij meteen een hele bups Camero’s. Mike is dan ook meer liefhebber dan handelaar, want de Camero is vooral bedoeld als ode aan zijn goede vriend Tom die terminaal ziek is. Tom leverde hem ooit de motor en Mike wil er nu alles aan doen om de auto extra mooi te maken. Maar gaat hij ook ooit nog eens winst maken of zijn autovoorraad inkrimpen? Iedereen om hem heen heeft zo zijn twijfels bij deze goedlachse verzamelaar.
> Kijk vanaf donderdag 26 september ook op HBO Max 

Contactpersonen

Merwin Adamson

PR & Communications

Website