Nieuw bij HGTV in juli

28 mei 2024

Dit zijn de highlights van HGTV in juli.

HIGHLIGHT:

Lakefront Empire | vanaf zondag 7 juli om 21:30 uur 
Met een kustlijn die langer is dan die van Californië, is Lake of the Ozarks in het midden van Amerika een bijzondere toeristische hotspot. Het opvallende stuwmeer, in de vorm van een Chinese draak, was lang ‘het beste bewaarde geheim van het land’ maar is inmiddels booming en een zeer gewilde plek voor de rich and famous van de Midwest. Huizenprijzen kunnen oplopen tot wel 10 miljoen dollar, maar wie goed zoekt, kan ook voor een paar ton een mooie plek aan het water krijgen. Hoe dat zoeken gaat, is te zien in het nieuwe programma Lakefront Empire, waar lokale makelaars hard werken om de beste plekken voor hun cliënten te vinden. Zoals makelaar Peggy Albers, die in haar jeugd in verboden middelen handelde en maar liefst vijftien jaar in de gevangenis heeft gezeten, maar inmiddels een van de grootste makelaars uit de regio is. Er zijn echter meer kapers op deze zonnige kust, zoals Cierra, Gerardo en de gebroeders Farrell die ook de beste huizen met de beste boothuizen proberen te vinden. Laat je samen met hun kopers verrassen met wat Lake of the Ozarks allemaal voor fraais te bieden heeft!
> Kijk vanaf zondag 7 juli ook op discovery+
Alternate text

Battle on the Beach | vanaf vrijdag 19 juli om 20:30 uur 
Battle on the Beach is terug met drie nieuwe teams die gaan uitmaken wie het beste een luxueus strandhuis kan renoveren. Ditmaal strijkt het programma neer op het bijzondere Oak Island, het Canadese eiland dat beroemd werd omdat er zich mogelijk een put met geld zou bevinden. Die is echter nooit gevonden, maar onze deelnemers kunnen wel 50.000 dollar winnen als hun strandhuis het best gerenoveerd wordt. De teams worden opnieuw geholpen door de drie gerenommeerde mentoren Ty Pennington, Alison Victoria en Taniya Nayak die ze van alle nodige advies voorzien. Elke week nemen de teams een bepaald deel van het huis onderhanden, waarna de jury bepaalt wie deze ronde gewonnen heeft – wat weer extra geld of voordelen oplevert. Zo beginnen ze dit keer met de keuken waar ze zeven dagen aan kunnen werken. Na afloop kiezen juryleden Bryan en Sarah Baeumler wie de meeste waarde aan dit deel heeft toegevoegd. Na zes weken wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Wie wint deze nieuwe strijd op het strand?
> Kijk vanaf vrijdag 19 juli ook op discovery+

Who’s Afraid of a Cheap Old House? | vanaf woensdag 24 juli om 21:30 uur 
Renovatie-experts Elizabeth en Ethan Finkelstein zijn geobsedeerd door oude goedkope huizen. Alles wat meer dan honderd jaar oud is en minder dan anderhalve ton kost, heeft hun interesse. Elizabeth weet alles van historische huizen en Ethan van renoveren. Met hun team van experts helpen ze huiseigenaren in het vinden van een bijzondere historische woning voor een spotprijs. Ze knappen de woning niet alleen in stijl op, maar besparen ook op de inrichting door gebruik te maken van oude materialen of slimme oplossingen. In de eerste aflevering van Who’s Afraid of a Cheap Old House? helpen ze Nick en Christiana die nu voor veel geld een klein appartement in New York City huren. Ze willen graag groter wonen buiten de stad, maar hun budget is met twee ton aan de krappe kant. Laat dat maar aan de Finkelsteins over! Ze laten de kersverse starters twee bijzondere huizen zien waar ze uit kunnen kiezen. Het eerste is een 19e-eeuwse villa van 350 vierkante meter met originele schoorsteenmantels voor slechts 149 duizend dollar. Het tweede is nog specialer: een kerk uit 1782 met glas-in-loodramen en mogelijk nog oude fresco’s onder het gekalkte plafond. Voor slecht 99 duizend dollar! Nick vraagt zich wel af hoe ze van de kerk een woning kunnen maken en maakt zich zorgen om net grote gat in de vloer, maar Christiana is ‘niet bang voor dit goedkope oude huis’ waar ook nog schimmel in blijkt te zitten. Welke woning kiezen ze en wat weten Elizabeth en Ethan ervan te maken?
> Kijk vanaf dinsdag 24 juli ook op discovery+

Contactpersonen

Merwin Adamson

PR Executive

Website