Top 6 Nederlandse atleten die je niet wilt missen tijdens de Olympische Spelen in Parijs

8 juli 2024

Met nog slechts drie weken te gaan, staan de Olympische Spelen in Parijs nu echt voor de deur. Voor het eerst is HBO Max de enige plek waar álles te zien is van de Olympische Spelen. Dit jaar worden er door 10.500 atleten, 32 sporten beoefend op 41 locaties en wordt er meer dan 3800 uur aan live content verwacht. HBO Max is klaar voor het grootste sportevenement ter wereld en zo ook onze Nederlandse helden! Volgens de voorspellingen van databureau Gracenote gaan ze dit jaar een recordaantal medailles mee naar huis nemen. Ze verwachten dat Nederland maar liefst 34 medailles gaat winnen. Daarmee zou ons kikkerlandje naar de vierde plek op de medaillespiegel springen. Maar wie zijn de atleten die dit misschien wel waar gaan maken en je dus in de gaten moet houden op HBO Max?

Dit zijn de 6 topatleten die je niet wilt missen: 
 
1. Sifan Hassan – Hardlopen 
Sifan Hassan is absoluut een van de topatleten die je in het vizier moet houden. In 2008 vluchtte ze naar Nederland om hier een nieuw leven op te bouwen. Met haar hardloopschoenen aan haar voeten heeft ze inmiddels geschiedenis geschreven. In 2021 won ze het eerste Olympische goud voor Nederland in 29 jaar op de 5.000 meter. Vervolgens voegde ze op de Spelen in Tokio goud op de 10.000 meter en brons op de 1.500 meter toe aan haar indrukwekkende medaillecollectie. Geen wonder dat alle ogen op haar gericht zijn. Dit wil je niet missen! 
Wanneer op HBO Max? Hassan loopt Ronde 1 op 2 augustus om 18.10 uur, de finale op 5 augustus om 21.10 uur en ze loopt de 10.000 meter op 9 augustus om 09.55 uur.  

2. Femke Bol – Atletiek 
Een ander talent dat veel kijkers trekt, is Femke Bol. Hoewel Bol ooit begon met de Olympische sport judo, bleek het verlies voor de judowereld zeker de winst voor de atletiekwereld te zijn. Met haar status als koningin van het EK, waar ze twee jaar geleden drie gouden medailles won, heeft Bol een helder doel voor 2024: Olympisch goud op de 400 meter en niks of niemand houdt haar tegen. Bekend als “Bambi”, vanwege de sierlijke manier waarop ze over de atletiekhindernissen danst, werd Bol in 2021 de eerste en snelste vrouw op de 400 meter horden lopen tijdens de Spelen in Tokio.  
Wanneer op HBO Max? Op 10 augustus is Femke Bol te zien op de 400 meter, 400 meter horden en de 400 meter estafette vanaf 10.00 uur.  
Femke Bol

3. Mathieu van der Poel – Wielrennen 
Mathieu van der Poel staat op het punt om Parijs te veroveren als een van de vijf topfavorieten dit jaar. Zijn indrukwekkende prestaties spreken boekdelen, vooral zijn spectaculaire inhaalrace op een spekgladde berg tijdens de Ronde van Vlaanderen. Zijn favorietenrol is niet zomaar ontstaan; het vergt buitengewoon doorzettingsvermogen en toewijding om op dit niveau te excelleren. In de sportwereld zie je vaak dat atleten uitblinken in één discipline. Maar Mathieu van der Poel doorbreekt deze norm volledig. Hij schittert niet alleen in elke discipline van het wielrennen, maar doet dat ook nog eens op het hoogste niveau, seizoen na seizoen.  
Wanneer op HBO Max? Volg Mathieu van der Poel gedurende de wegrace live op 3 augustus om 11.00 uur.  
Mathieu van der Poel

4. Melvin Twellaar – Roeien 

Melvin Twellaar, een Nederlandse roeier, is absoluut een naam om in de gaten te houden tijdens de Olympische Spelen van 2024. Zijn unieke achtergrond, opgegroeid met dove ouders, heeft hem gevormd tot wie hij is. Na het winnen van de zilveren medaille in Tokio samen met Stef Broenink, werd zijn professionele succes verder aangewakkerd door een hartverwarmende steunbetuiging: 400 mensen juichten en applaudisseerden in gebarentaal. Melvin zal zijn succesverhaal voortzetten tijdens de Spelen in Parijs.
Wanneer op HBO Max? Melvin begint met de voorrondes op 27 juli om 9.00 uur, eventuele herkansingen op 28 juli om 9.00 uur, de halve finales op 30 juli om 9.30 uur en hopelijk de finale op 1 augustus om 9.30 uur.    
 Melvin Twellaar

5. Laura Smulders – BMX 
Laura Smulders behoort tot de gezusters Smulders, en is zeker iemand om in de gaten te houden. Laura staat bekend als een van de meest dominante BMX’ers. Ze won brons op de Spelen in Londen en zilver op het EK in Verona dit jaar. Niemand is zo constant als Smulders. In 2011 werd ze gevraagd voor de topselectie van TeamNL, waarna ze al een jaar later werd gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Londen. Tijdens elke wedstrijd focust Laura voornamelijk op de zaken die zij zelf in de hand heeft en op haar ademhaling. Die twee hulpmiddelen geven Laura een kickstart om te knallen tijdens de Spelen in Parijs!
Wanneer op HBO Max? Laura Smulders neemt deel aan zowel de kwartfinales als de halve finales op 1 augustus, en de finales op 2 augustus.  

6. Noortje & Bregje de Brouwer - Synchroonzwemmen  
Noortje en Bregje de Brouwer zijn tweelingzussen die zeker behoren tot de top in het synchroonzwemmen. Op het Europees Kampioenschap in Belgrado hebben de zusjes de nummer een plek behaald en daarmee laten ze maar weer zien dat ze klaar zijn voor de Spelen in Parijs. De unieke band, de mate waarin hun bewegingen bijna een spiegelbeeld van elkaar zijn en de gedurfde routines zorgen voor spannende concurrentie tijdens de wedstrijden op de Olympische Spelen dit jaar.  
Wanneer op HBO Max? De gezusters Brouwer zijn met de technische kür te zien op 9 augustus van 19.30 tot 21.30 uur en op 10 augustus is de vrije kür van 19.30 tot 22.00 uur te zien. 
Noortje & Bregje Brouwer


Kijk álles op HBO Max 
De Olympische Spelen zijn te zien vanaf vrijdag 26 juli (openingsceremonie is om 19:30 uur) t/m zondag 11 augustus. HBO Max is tijdens de Olympische Spelen de enige plek waar fans álle momenten live en on-demand kunnen bekijken, inclusief alle 329 medaille-evenementen, de openings- en sluitingsceremonies in HDR en met multi-feed audio waarmee gebruikers tot 20 talen kunnen selecteren. Zo kunnen gebruikers hun eigen olympische ervaring op meerdere schermen samenstellen. Alle 32 olympische sporten krijgen een speciale pagina en gebruikers kunnen specifieke evenementen toevoegen aan hun eigen HBO Max kijklijst. Met de handige gouden medaille-meldingen worden gebruikers geïnformeerd over naderende, niet te missen momenten. Voor 15 sporten* worden ook sleutelmomenten aangeboden, zodat gebruikers rechtstreeks naar dat tijdstip kunnen navigeren, waar een bijzonder of iconisch sportmoment heeft plaatsgevonden. En kun je zelf de keuze niet maken wat te kijken, dan kun je altijd nog de live-feeds van Eurosport 1 en Eurosport 2 zien, die ook beschikbaar zijn op HBO Max.  

Het volledige live en on-demand aanbod van de Olympische Spelen is beschikbaar bij elke abonnementsvorm, zodat álle HBO Max-abonnees toegang hebben tot het sportevenement van het jaar. 

*Sporten die beschikken over sleutelmomenten zijn: Beach Volleybal, Volleybal, Handbal, Tennis, Voetbal, Rugby Sevens, Atletiek, Zwemmen, Baanwielrennen, Boksen, Basketbal en Ritmische gymnastiek. 

 

 

Contactpersonen

Carien Vugteveen

PR Manager

Website


Dunja Engelbracht

Manager PR & communications